Publicat 28/3/2020 13:59:40 +01:00CET

L'alcalde d'Igualada (Barcelona) preveu "llum al final del túnel" la setmana vinent

L'alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, i el membre del consell rector d'Abacus Cooperativa, Mario de la Torre
AYUNTAMIENTO DE IGUALADA (BARCELONA)

   BARCELONA, 28 mar� (EUROPA PRESS) -

   L'alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, ha dit aquest dissabte que les xifres actuals del coronavirus a la Conca d'Òdena són impactants i que els propers dies seguirà aquesta tendència, però la setmana vinent serà clau: "Serà l'inici de poder veure la llum al final del túnel".

   En roda de premsa, ha reclamat al Govern central la necessitat que arribin més ajudes i més subministraments: "Volem més personal sanitari, més material de protecció, i espero que arribi ràpid".

   També ha explicat que segueixen esperant que arribin els test ràpids de coronavirus, i que primer es facin en sanitaris, residències d'ancians i cossos d'emergències, però "després en els ciutadans".

   "Segurament en aquests moments tenim persones a la Conca d'Òdena que, de manera inconscient, no presenten cap símptoma d'aquest virus però en són portadors i poden passar-ho a altres persones", i ha assegurat que no valen excuses.

   Als veïns de la zona afectada, ha demanat que no es relaxin, que extremin les precaucions i la higiene, i que no trenquin l'aïllament social: "Ara cal que tots complim".

   Ha celebrat que el Govern central hagi prohibit els acomiadaments durant l'estat d'alarma pel coronavirus, però ha demanat que aquesta protecció s'apliqui de forma "excepcional" a partir del 13 de març per la Conca d'Òdena, quan es va engegar el confinament del territori.

   ARRIBEN 90 LLITS PER A l'HOSPITAL DE CAMPANYA

   El matí d'aquest dissabte han arribat 90 llits per a l'hospital de campanya que s'està construint en el complex esportiu de Les Comes d'Igualada, i el projecte va avançant per "atendre amb dignitat i com es mereixen els ciutadans".

   Castells desitja que no calguin aquestes instal·lacions, ja que l'Hospital d'Igualada ha rebut 50 llits nous, però creu que, fins i tot amb aquest augment de capacitat, no serà prou: "Per això tenim sempre respostes a totes les eventualitats, i aquesta n'és una que tenim a punt".

   S'estan adequant les zones de vestuaris per instal·lar lavabos i dutxes adaptades perquè hi hagi la màxima condició d'higiene, i s'estan formant rampes perquè hi puguin entrar les ambulàncies.

ABACUS APORTA MATERIAL PER A NENS

   En la roda de premsa també ha comparegut el membre del consell rector d'Abacus Cooperativa, Mario de la Torre: l'empresa ha decidit "aportar el seu gra de sorra" amb material perquè els nens i nenes de la Conca d'Òdena puguin omplir el seu temps durant el confinament.

   Donaran llibres, material de papereria i jocs per un valor total de 40.000 euros, i es repartiran entre tots els municipis de la zona: "Això és el que nosaltres podem aportar".