Publicat 19/8/2019 10:20:01 +02:00CET

L'alcalde d'Algesires veu una irresponsabilitat governar "a cop de tuit": "Aquí tenim un Open Arms cada dia"

José Ignacio Landaluce en una imatge d'arxiu
PP - Archivo

ALGESIRES (CADIS), 19 ago. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde d'Algesires (Cadis), José Ignacio Landaluce (PP), ha considerat una "irresponsabilitat" governar "a cop de tuit", en relació a la decisió del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, d'anunciar a través d'aquesta xarxa social que havia proposat el port d'Algesires per al desembarcament de l'Open Arms.

En declaracions a la cadena Cope, recollides per Europa Press, Landaluce ha indicat que en aquesta terra "tenim un Open Arms pràcticament cada dia" i que hauria estat una decisió equivocada desembarcar a Algesires perquè el centenar d'immigrants a bord d'aquest vaixell "porta a la deriva 19 dies i estan massa lluny".

Landaluce ha assegurat que l'administració no sabia que Sánchez anés a oferir el port d'Algesires i que la primera notícia va ser a través dels mitjans per un tuit publicat, "la qual cosa suposa una falta de respecte a les institucions".

"No ho sabia ningú, ni l'alcaldia, ni la Guàrdia Civil, ni la Policia Nacional, ni els del Centre d'Acolliment d'Immigrants", ha assenyalat l'alcalde, qui ha afegit que Algesires és una ciutat solidària en la qual conviuen 129 nacionalitats diferents "amb estabilitat i amb pau", però que també necessita ajuda per fer front a la immigració.

L'alcalde de la ciutat, que ha criticat que Pedro Sánchez únicament s'enrecordi d'ells per a aquests assumptes "quan no li està fent cap bé a Algesires", ha posat com a exemple que el president del Govern en funcions "no s'enrecorda del tren que s'avaria contínuament, ni ve a parlar del Brexit o de l'atur, ni es preocupa de les nostres necessitats".

Al costat d'això, segons ha destacat, "el Govern encara deu els diners que es van utilitzar perquè Algesires pogués donar resposta a l'última crisi migratòria, on es va posar a disposició tot el personal dels cossos de seguretat i totes les instal·lacions; tots van col·laborar perquè tinguessin assistència els milers d'immigrants que van arribar de cop i volta", ha recordat.

Així, després de defensar que fa falta una coordinació a Europa i contactes amb els governs dels països d'origen dels immigrants", ha considerat que el ministre de l'Interior "ha d'asseure's de debò amb el ministre de l'Interior del Marroc i parlar de projectes de debò perquè si no ens comprometem, aquest tema ens desbordarà", ha advertit.