Publicat 26/4/2019 20:02:07CET

L'Ajuntament vol "sanejar" i millorar la Zona Frum i ho treballar en el proper mandat

L'Ajuntament vol "sanejar" i millorar la Zona Frum i ho treballar en el proper mandat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Tots els grups municipals de Barcelona han apostat aquest divendres per "sanejar" i millorar la Zona Frum i per treballar en aquest assumpte en el proper mandat, han expressat en l'última sessió de la comissió d'estudi no permanent de les activitats d'aquest entorn, que ha proposat impulsar un Pla Integral de la zona i crear una taula tcnica vinculada.

La comissió ha apostat per crear aquest pla de treball en les seves conclusions, que han rebut el suport de tots els grups municipals i que es portaran al ple municipal del proper divendres, l'últim del mandat --sense tenir en compte la sessió en la qual s'acomiadaran els edils que no repeteixin--.

A més de promoure aquest Pla Integral --liderat per l'Ajuntament i amb vens i altres administracions--, les conclusions aposten per trobar el consens tcnic sobre el nombre de partícules contaminants en l'aire i treballar un calendari d'inversions per reduir les males olors.

També assenyalen la necessitat d'analitzar l'efecte de l'amiant en l'entorn i advoquen per elaborar una agenda d'activitats amb els vens de l'espai del Frum gestionat per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) per garantir el seu descans davant problemes de convivncia pel seu ús intensiu.

La portaveu de la plataforma de vens ha posat en dubte els resultats de l'auditoria duta a terme fins al moment sobre la incineradora de Tersa, i ha sostingut que aquesta ha de ser "una oportunitat per descobrir rees de millora i implementar mesures de control que impactin de manera positiva sobre la salut de les persones".

OPORTUNITAT PER A la ZONA

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha destacat que impulsar un pla de treball representa una oportunitat per a aquesta zona i, sobre la incineradora i la qualitat de l'aire, ha dit: "Volem arribar fins al final i conixer qu est passant respecte la salut de l'mbit del Frum".

"Prendrem les decisions que calguin, per hem de tenir informes en els quals tots creguem", i ha destacat la necessitat de basar les actuacions i decisions que es prenguin en premisses objectives.

La regidor del PDeCAT i presidenta de la comissió, Francina Vila, ha asseverat que "el Govern municipal ha reaccionat tard i malament davant les queixes dels vens de la Zona Frum", alguna cosa que ha compartit el també edil del grup municipal Raimond Blasi, que ha criticat que els vens no han estat escoltats pel Govern d'Ada Colau.

Des de Cs, Santiago Alonso ha ressaltat que el descontentament dels vens ha de transformar-se en una oportunitat per millorar infraestructures, la qualitat de l'aire de la zona i els usos del recinte del Frum per minimitzar molsties, i la republicana Trini Capdevila ha dit que aquesta comissió és "un símbol d'absolut fracs del Govern de la ciutat, que durant quatre anys no ha fet d'interlocutor amb els vens".

Montserrat Ballarín (PSC) ha demanat que el proper executiu municipal no tingui una actitud passiva davant aquest assumpte, perqu l'actual "no ha fet res per millorar la situació", i Alberto Villagrasa (PP) ha avisat que el treball de la comissió no tindr sentit si no té continutat i si no implica a administracions com l'Ajuntament de Sant Adri i l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Des de la CUP, Pere Casas ha avisat que el que est passant a la zona és "conseqüncia d'un model d'urbanisme patriarcal que va consistir a convertir-la en una espcie d'abocador perqu la gent jove no molestés" amb festes i festivals, i el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé ha dit que est en qüestió la incineradora i la credibilitat d'estudis realitzats.