Publicat 22/2/2019 18:14:40CET

L'Ajuntament de Lleida rebutja pronunciar-se a favor de paralitzar el judici

Ple de febrer de l'Ajuntament de Lleida
AYUNTAMIENTO DE LLEIDA

LLEIDA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha rebutjat aquest divendres, amb els vots del PSC, Ciutadans i el PP, la moció del PDeCAT, Crida-CUP, el Comú i ERC-Avancem que reclamava exigir a l'Estat la paralització del judici del procés sobiranista i la posada en llibertat dels presos independentistes.

L'alcalde, el socialista Flix Larrosa, ha assegurat que no est d'acord amb els termes que es plantejava en la moció "per denunciar la farsa de la justícia espanyola" portada pels grups de CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida, encara que ha mostrat el seu respecte per la iniciativa, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

En la sessió s'ha aprovat per unanimitat donar suport a la moció presentada per la Plataforma SOS Menjadors Escolars Lleida / Pirineus, que demana posar en marxa un debat amb la comunitat educativa per regular l'espai de migdia als centres educatius públics.

També ha rebut l'acord unnime dels grups la proposta presentada pel sindicat Metges de Catalunya, per instar la Conselleria de Salut de la Generalitat a reconixer l'atenció primria com a veritable eix del sistema sanitari públic.

En nom del sindicat, la metgessa Ana Retamero, va afirmar que cal potenciar l'atenció primria i recuperar els pressupostos dedicats a la salut, per garantir una assistncia de qualitat, perqu actualment s'ha redut el nombre de professionals, la qual cosa fa que els pacients hagin de suportar esperes molt llargues.