Publicat 31/05/2020 12:17CET

L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

Un home camina per un carrer durant el segon dia de la Fase 1 a Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press

Un 51,2% de barcelonins creu que la ciutadania és "irresponsable" en el desconfinament

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada i la que té menys opinions crítiques" de la ciutadania durant la pandèmia: un 58,1% considera que la seva gestió del coronavirus és bona o molt bona, un 8,4% que és normal o regular, i un 16,4% dolenta o molt dolenta, segons una enquesta de l'Oficina Municipal de Dades.

En canvi, la gestió de la Generalitat és valorada com a bona o molt bona per un 55,9% dels enquestats, normal o regular per un 9,7%, i dolenta o molt dolenta per un 24%; i els percentatges sobre la resposta del Govern són un 39,4%, un 11,2%, i un 45,1%, respectivament, ha informat l'Ajuntament aquest diumenge en un comunicat.

Sobre la percepció de la crisi sanitària, la intranquil·litat per la situació es manté alta, ja que un 86% s'hi mostra molt o bastant preocupat, la qual cosa s'atribueix principalment a l'economia.

Quant a la salut, el 10,5% de les persones entrevistades afirmen que han tingut símptomes del coronavirus, una xifra que ha pujat des d'un 8% inicial fins a un 11% en finalitzar l'estudi.

OCUPACIÓ

La crisi per la pandèmia ha comportat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per un 27,1% dels enquestats, i un 4,8% ha estat acomiadat, mentre que els que més han vist perjudicada la seva situació laboral són els treballadors més joves dels districtes de Nou Barris i Ciutat Vella.

Un 47,3% dels autònoms no han pogut treballar i un 23,2% dels assalariats han deixat de fer-ho: un 86,1% dels quals treballen per compte propi i un 47% dels assalariats pensen que aquesta crisi tindrà conseqüències negatives per a la seva ocupació.

Quant al desconfinament, un 54% dels enquestats creu que són mesures oportunes i que era el moment d'aplicar-les, i un 41,7% creu que es va haver d'esperar més temps, mentre que un 51,2% creu que el comportament col·lectiu respecte a aquestes mesures és majoritàriament "incívic i irresponsable".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés