Publicat 13/8/2019 18:08:40 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauració creen un guardó que premiarà Joan Escribà

Jaume Collboni, Pere Chias i Roger Pallarols notifiquen a Joan Escribà que rebrà el premi
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Acorden obrir un espai de diàleg per buscar solucions a qüestions com les terrasses

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauració de la ciutat han acordat crear un guardó d'honor dins dels Premis Barcelona Restauració, que es dirà 'Els imprescindibles de Barcelona' i que reconeixerà el 2020 el restaurador Joan Escribà.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i el president del Gremi de Restauració, Pere Chias, han visitat aquest dimarts el restaurador per comunicar-li el premi, han informat totes dues institucions en un comunicat.

El nou guardó pretén posar en valor la contribució del guardonat en el sector i a la seva internacionalització, així com la vinculació a la ciutat i el compromís amb la qualitat, entre altres aspectes.

El premiat s'acordarà anualment entre l'Ajuntament i el Gremi de Restauració, i aquesta nova categoria se suma a les altres tres ja existents: qualitat gastronòmica, integració al barri i local notori o innovador.

Aquests premis, creats el 2017 i lliurats per primera vegada el 2018, formen part de les accions promogudes amb la Mesura de Govern de Suport i Impuls del Sector de la Restauració a Barcelona.

NOU IMPULS EN EL SECTOR

L'Ajuntament ha sostingut que la creació d'aquest nou premi suposa un nou impuls a aquesta mesura, que preveu una estratègia pública de caràcter sistemàtic de suport a la restauració.

Ara es prioritzarà crear un mapa socioeconòmic del sector que, juntament amb la creació d'un observatori sectorial, permetrà disposar de més dades sobre la restauració a la ciutat.

A més, l'Ajuntament i el Gremi de Restauració han acordat obrir un espai de diàleg per buscar respostes consensuades a assumptes com processos judicials en curs, l'Ordenança de Terrasses i la transformació del Port Olímpic, entre d'altres.