Publicat 14/4/2020 16:32:58 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona demana a Protecció Civil mascaretes per a Nou Barris

Repartiment de mascarillas en el Metre de Barcelona
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

   Alarcón constata un "augment exponencial" de les infraccions de trànsit

   BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

   La regidor de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón, ha demanat a Protecció Civil de la Generalitat que aquest dimecres s'habilitin "dos o tres punts" de repartiment de mascaretes al districte de Nou Barris, que aquest dimarts no en tenia cap, perquè arribi a tots els districtes, especialment als més afectats per Covid-19.

   En roda de premsa aquest dimarts al costat de l'alcaldessa Ada Colau i la regidor Gemma Tarafa, Alarcón ha destacat que el repartiment s'ha fet "amb normalitat" però detecta un dèficit en Nou Barris.

   Alarcón opina que "el més lògic" seria repartir-les en les 500 estacions de metro i xarxa de Bus --on sols s'han repartit en parades d'autobús interurbà, ha dit--, encara que no ha estat possible per complexitat, i veu correctes els criteris de distribució, que són el repartiment en els punts amb més afluència de persones i propers a hospitals.

TRÀNSIT

   Quant al trànsit a Barcelona, s'ha reduït un 67,8% de 7.00 a 10.00 respecte a un dimarts de febrer; i en comparació del 24 de març (abans que es decretés el confinament total) hi ha hagut un repunt del 7,3%.

   L'increment s'ha notat en les rondes i en els accessos més que dins de la ciutat; i, respecte a un dia de febrer, hi ha hagut descensos del 68,3% en els accessos, del 70,9% a l'interior i del 58,1% en les rondes.

   Alarcón ha alertat d'un augment exponencial" d'infraccions de trànsit: abans de l'estat d'alarma, els radars detectaven una infracció per cada 77 moviments; ara capten una per cada set, raó per la qual ha cridat a complir amb les normes de circulació i ha dit que la Guàrdia Urbana intensificarà els controls.

   En el transport públic, l'afluència de passatgers al Metro s'ha reduït fins a un 87% fins a les 10 hores, la mateixa que la del passat 24 de març, i en el Bus "no s'estan produint problemes de capacitat".