Publicat 28/10/2019 18:44:12 +01:00CET

L'Ajuntament de Barcelona demana a la Prefectura de Policia que abandoni Via Laietana

Tall de Via Laietana
@CGTCATALUNYA

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El regidor del Districte de Ciutat Vella de Barcelona, Jordi Rabassa, ha demanat aquest dilluns a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya que abandoni Via Laietana, on es troba la seu, i s'iniciï un diàleg per decidir una nova ubicació.

"Aquest lloc, Via Laietana, 43, no és el lloc adequat per a un equipament d'aquestes característiques i s'ha d'iniciar un diàleg sobre el seu futur en una altra ubicació", ha reclamat Rabassa mitjançant una carta dirigida al cap de la Policia Nacional a Catalunya que ha compartit a Twitter.

En la missiva, el regidor insta a retirar les tanques que tallen l'accés als carrers Tomàs Mieres i Julià Portet per recuperar "una normalitat que no és possible amb els carrers ocupats intensivament per les forces policials", perquè la Prefectura ha estat un punt de reiterades protestes i aldarulls després de la sentència.

Rabassa considera que mantenir els carrers tancats amb tanques quan no hi ha cap concentració és innecessari, i assegura que els veïns han fet arribar la seva preocupació perquè les entrades i sortides d'aquests carrers estan custodiades per agents de la Policia Nacional, "complicant i incomodant l'accés a les seves cases".

"A més, aquest tancament impedeix el trànsit en una zona molt concorreguda també per vehicles", lamenta en la carta.