Publicat 13/6/2020 14:03:04 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona demana consultar l'ocupació de les platges abans d'anar-hi

Diverses persones assegudes a la Platja de la Barceloneta respecten la distància de seguretat
David Zorrakino - Europa Press

   BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona ha demanat que es consulti el nivell d'ocupació de les platges de la ciutat --a través de la pàgina web del consistori-- abans d'anar-hi, en començar la temporada de bany amb les mesures de seguretat pel coronavirus.

   Si l'indicador està verd, significa que l'ocupació és de menys del 40%; si està groc, del 40-60%; i si està taronja o vermell, l'ocupació es considera alta, per la qual cosa es recomana anar a altres platges amb menys persones, informa l'Ajuntament aquest dissabte en un comunicat.

   Aquesta setmana s'han instal·lat els 18 videosensors per calcular l'ocupació d'aquests espais, i també s'ha desplegat un equip informador a totes les platges per acompanyar la ciutadania i assegurar que es mantinguin les distàncies de seguretat entre persones i grups.

   És important no concentrar-se en la zona més propera al mar, sinó que la gent ha de distribuir-se per tota la sorra, i es recorda que no es pot accedir als espigons.

   També s'ha engegat el servei de salvament i socorrisme a totes les platges, que funcionarà de manera habitual, i les dutxes també estan en funcionament.

   El Centre de la Platja --l'equipament municipal d'educació ambiental i informació-- està obert només de forma telemàtica, mentre que el servei de bany assistit es reprendrà quan les mesures de salut pública ho permetin.

   L'espai per a gossos a la platja de Llevant ja està obert al públic, seguint les mateixes mesures d'aforament i seguretat, i, per entrar-hi, un membre de l'equip informador farà la lectura del xip de l'animal.

   Si es desitja accedir a les platges per fer esport entre les 10 i les 18 hores, ha de fer-se en les tres zones de pràctica lliure: a Nova Icària, Bogatell i la Mar Bella --fora d'aquest horari pot fer-se lliurement a totes les platges--.

Contador