Publicat 30/01/2019 16:10CET

L'Ajuntament de Barcelona demana buscar "solucions estructurals" a la falta de pediatres

CAP La Mina a Sant Adri de Bess (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo

El Govern de la Generalitat assegura que l'atenció est garantida i treballa perqu la pediatria sigui més atractiva

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha defensat la necessitat que el Servei Catal de la Salut (CatSalut) faci "propostes de solucions estructurals" a la falta de pediatres, a la qual cosa el Govern catal ha assegurat que tots els nens a Catalunya tenen el servei de pediatria garantit.

Diverses fonts municipals consultades per Europa Press han assegurat que l'Ajuntament ha demanat en diverses ocasions abordar l'assumpte amb la Generalitat, i ha destacat la importncia que el CatSalut doni a conixer les seves propostes a la ciutadania "al més aviat possible".

Han criticat que els problemes per falta de pediatres "es van repetint" i que aquesta situació no és única a la ciutat, on diversos vens han criticat la falta d'aquests facultatius sobretot al CAP Cotxeres, a Nou Barris.

Les mateixes fonts han assegurat que, malgrat que encara no s'ha concretat cap proposta, s'ha convocat una reunió cap a meitats del proper mes de febrer, en la qual l'Ajuntament confia "poder veure propostes de solucions concretes, i preferiblement haver-les discutit abans" amb el Govern, per implementar-les amb la mxima celeritat.

MESURES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

Algunes fonts de la Conselleria de Salut també consultades han destacat que treballen per fer més atractiva l'especialitat de medicina peditrica per afavorir que més facultatius optin per dedicar-s'hi, perqu l'objectiu del Govern catal és que l'atenció primria als infants estigui liderada per pediatres.

Actualment el 80% dels metges que presten atenció peditrica en l'atenció primria a Catalunya són especialistes en pediatria, mentre que el 20% restant són metges de família amb formació específica en pediatria, han detallat les mateixes fonts.

Han destacat que, segons la normativa vigent, en l'atenció primria de salut es presta atenció peditrica a les rees bsiques de salut (ABS) i s'ofereixen a través dels equips d'atenció primria (EAP), que inclouen un perfil professional de pediatre, per la qual cosa "a Catalunya, tots els nens tenen el servei de pediatria garantit".

REVISAR EL MODEL

Han assenyalat que, dins de l'Estratgia Nacional d'Atenció Primria i Salut Comunitria, est previst revisar el model d'atenció peditrica en l'atenció primria, per la qual cosa s'ha constitut una comissió tcnica pluridisciplinar amb la participació d'experts, collegis professionals i societats científiques.

L'objectiu és revisar el model organitzatiu, la cartera de serveis, la dotació de recursos, l'abordatge comunitari, els perfils competencials, el desenvolupament professional, la relació amb altres nivells assistencials, el lideratge i reconeixement, "tot amb una visió d'aplicabilitat territorial".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés