Publicat 31/7/2019 13:22:46 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona defensa que el Peuat "no està en dubte" tot i la decisió del TSJC

La tinent d'alcalde Janet Sanz
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha afirmat aquest dimecres que la possibilitat de l'Ajuntament d'impulsar el Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics (Peuat) per poder regular l'activitat turística de la ciutat "no està en dubte a nivell jurídic".

Així s'ha pronunciat després que la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi admès a tràmit un recurs contra aquest pla i hagi anul·lat l'article 15.4 del pla, segons ha publicat aquest dimarts 'La Vanguardia'.

Aquest article del Peuat estableix l'obligació de reduir en un 20% les places hoteleres disponibles en el cas que es faci una gran reforma en l'establiment, cosa que va motivar la presentació de diversos recursos per part del sector hoteler.

Davant d'aquesta decisió judicial, Sanz s'ha mostrat "satisfeta en termes generals perquè hi ha una eina que és la regulació dels usos turístics de la ciutat que ningú no posa en dubte a nivell jurídic" i que dona competència i capacitat de posar ordre a una activitat que no estava regulada.

NORMATIVA "A REVISAR"

La tinent d'alcalde ha recordat que hi ha sentències que avalen jurídicament l'aprovació del Peuat el 2017, encara que també ha admès que d'altres indiquen que hi ha punts de la normativa "a revisar".

Segons ella, la decisió del TSJC d'anul·lar l'article 15.4, perquè considera que contravé la llei catalana d'urbanisme, no té efectes immediats, per la qual cosa el Peuat es mantindrà "en vigència".

Sanz ha ressaltat que la sentència "no és ferma i que sempre hi ha la possibilitat de fer un recurs de cassació", per la qual cosa estan analitzant els aspectes jurídics i el procediment per mantenir el projecte.

La tinent d'alcalde ha remarcat que hi ha més de 120 contenciosos en relació amb el Peuat i que incorporen aspectes comuns i d'altres de divergents, i en funció a la demanda presentada "es respon amb un contingut o amb un altre".