Publicat 28/8/2020 14:30:46 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona atribueix la caiguda de la palmera a una "concurrència de causes"

El gerent de Medi ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona, Frederic Ximeno, en roda de premsa telemàtica
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que la caiguda aquest dimarts d'una palmera al Parc de la Ciutadella de Barcelona s'hauria produït com a conseqüència de la "concurrència d'un conjunt de causes, que per si soles no justificarien" l'accident.

En roda de premsa telemàtica aquest divendres, el gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona, Frederic Ximeno, ha afirmat que --entre d'altres causes-- s'ha detectat una cavitat interna en el tronc de la palmera accidentada, que afectaria a un 25% del seu radi, encara que es considera "un defecte lleu" per tenir encara un 75% restant del teixit viu.

També, ha apuntat al fet que la palmera no tenia fusta de reacció --que es genera quan l'arbre té un defecte que pot afectar a la seva flexibilitat-- o al vent fort que bufava aquest dia que, segons s'ha consultat en l'anemòmetre del Raval, "era un vent no habitual en aquesta època".

D'altra banda, Ximeno també ha assenyalat a la possibilitat que hi hagués una oscil·lació tèrmica de l'entorn (un cop de calor) que hagi afectat a aquesta palmera en concret, ja que "els efectes d'una oscil·lació tèrmica sobrevinguda podrien haver endurit les fibres del tronc" de la palmera.

De totes maneres, assegura que "causa important no es trobarà" ja que es tracta d'una confluència de diverses causes lleus, i que des del consistori seguiran treballant en totes les línies possibles per esclarir els fets.

OBERTURA DEL PARC

Aquest dissabte 29 d'agost es reobrirà al públic el Parc de la Ciutadella de Barcelona, ja que han finalitzat les tasques de revisió preventiva --tant general com a particular-- del total de 2.114 arbres i palmeres del parc.

El parc ha estat tancat un total de 72 hores i ha sigut una de les accions del consistori per "garantir la seguretat" dels ciutadans, mentre els equips de parcs i jardins de la ciutat realitzaven actuacions de neteja i desbrossament dels arbres, entre unes altres.

Així mateix, s'han retirat tres palmeres del parc, ja que "no havien superat les proves de forma òptima" i els equips de parcs i jardins han optat per retirar-les per prevenció.

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus