Actualitzat 31/03/2017 08:56 CET

L'Ajuntament de Barcelona adjudica la seva auditoria a diverses empreses per primera vegada

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

La comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la contractació de serveis d'auditoria dels comptes anuals del consistori i del seu grup econòmic d'aquest any i de 2017 a quatre empreses diferents, que auditaran per lots a l'Ajuntament, a les seves empreses, consorcis i organismes autònoms.

L'Ajuntament ha assenyalat aquest divendres en un comunicat que ha adjudicat per 949.924,37 euros el contracte de l'auditoria municipal, que des del 2012 era portada a terme per la UTE formada per Pricewaterhouse Coopers i gabinet Tècnic d'Auditoria i Consultoria.

El Govern d'Ada Colau ha introduït canvis en la licitació del contracte de l'auditoria --que es realitza dels comptes municipals des del 1994--, tot dividint-lo en els quatre lots, amb la possibilitat d'adjudicar com a màxim dos per empresa.

A més, ha reduït la xifra de negoci mínima per poder concursar --de cinc milions a dos-- per poder donar entrada a empreses d'auditoria de mida mitjana i petit i diversificar així les empreses encarregades de portar a terme la fiscalització externa dels comptes municipals.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat que "la nova contractació ha de servir per diversificar proveïdors, millorar la concurrència i acabar amb monopolis i oligopolis injustificats i indesitjables".

LOTS

S'ha seguit un procediment de concurs obert i adjudicació per procediment restringit als set licitadors amb més puntuació en cada lot, el primer dels quals ha estat adjudicat a Ernst&Young per 240.331 euros per a l'auditoria de l'Ajuntament i el consolidat del grup i suport a la Intervenció General en el control financer de subvencions i concessions administratives.

El segon lot --organismes autònoms municipals-- ha estat adjudicat a la UTE Auren-Uniaudit per 108.028 euros; el tercer --entitats públiques empresarials i societats amb participació principalment municipal--, a Faura-Casas Auditors Consultors, per 437.874 euros, i el quatre ---consorcis, fundacions i associacions---, a gabinet Tècnic d'Auditoria i Consultoria, per 163.688 euros.

Després de l'aprovació de l'adjudicació dels lots, s'hauran de formalitzar els contractes, i corresponent a empreses municipals --el tercer lot-- s'abordarà al ple de desembre, ha assenyalat l'Ajuntament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés