Publicat 22/2/2019 17:30:08CET

L'Ajuntament de Barcelona acabar aquesta primavera un cens d'edificis amb amiant

Ple de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha assegurat aquest divendres que l'Ajuntament acabar aquesta primavera un cens d'edificis amb elements d'amiant a la ciutat, com ara cobertes de fibrociment.

Ha explicat en el ple municipal que treballaran en un pla d'actuació coordinat amb la Generalitat per definir els edificis prioritaris --comenant pels públics-- en qu es puguin dur a terme les actuacions de retirada.

Ho ha dit en debatre en el ple una proposta promoguda per la CUP aprovada amb el suport de tots els grups municipals, per crear una comissió interdisciplinria sobre l'amiant per constituir una oficina tcnica amb personal municipal especialitzat per localitzar amiant en installacions de pública concurrncia, incls el Metro.

Sanz ha assegurat que també Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reforat els processos de detecció i eliminació de l'amiant en la xarxa de Metro --els seus treballadors faran vaga durant el Mobile World Congress (MWC) per aquest motiu-- i que ha accelerat la compra de trens per substituir els afectats.

Ha garantit que s'estan monitoritzant les mesures ambientals i que s'ha demostrat que no hi ha cap risc ni per als treballadors ni per als usuaris del Metro, i ha ressaltat que també han promogut la retirada d'amiant de l'espai públic --com al Parc del Guinardó-- i en edificis privats, amb ajudes a la rehabilitació.