Publicat 12/4/2019 17:39:46 +02:00CET

L'advocada Núria González ser alcaldable de Barcelona per Actua, el partit de Baltasar Garzón

David Zorrakino/Europa Press

Anava a ser candidata al 28A per Barcelona per la Junta Electoral no ho va validar

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

L'exjutge Baltasar Garzón ha anunciat aquest dijous que l'advocada Núria González ser la candidata d'Actua a l'Alcaldia de Barcelona, perqu no pot ser el cap de llista del partit per Barcelona a les generals.

En declaracions en presentar el partit a les generals, ha explicat que se'ls ha impedit concórrer per aquesta circumscripció: "El joc dels avals és el que és. És una normativa que caldria canviar", per ha dit que són en aquestes generals --es presenten en vuit autonomies--, les municipals i les europees.

"Creiem que aconseguim aquests avals, per la Junta Electoral i, després, la justícia han dit que no. Així, doncs, cal acatar", ha lamentat Garzón, que no és candidat en aquestes generals per est actiu en campanya defensant les llistes.

NÚRIA GONZÁLEZ

Núria González ha explicat que Actua Catalunya va presentar 5.100 dels 4.200 avals necessaris, i el recompte va deixar fora el partit per uns 100 avals: la Junta Electoral, el contenciós-administratiu i el TC van rebutjar consecutivament la seva petició de revisar les signatures originals; i sí que es presenten en vuit autonomies.

Ha resumit el projecte en qu és un partit feminista --una de les prioritats de la qual és abolir la prostitució--, ecologista, que vol un nou contracte social i una "integració territorial de dileg".

BALTASAR GARZÓN

Garzón, impulsor d'Actua, ha lamentat que veu objeccions d'alguns en parlar de l'esquerra i afirmacions d'uns altres que diuen que esquerra i dreta són conceptes superats, davant de la qual cosa Actua es defineix com a formació d'esquerra i progressista, per no "agressiva".

"Moderat per no per aix menys contundent a l'hora d'actuar", ha dit, i ha posat com a exemple la trajectria i personalitat d'un altre dels seus impulsors, Gaspar Llamazares.

A l'acte també hi ha assistit María Garzón (filla de l'exjutge i candidata per Madrid), i els tres han participat després en la presentació a Barcelona del llibre 'Diálogos', basat en colloquis amb personalitats de Barcelona i Madrid sobre la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya.