Publicat 4/8/2020 18:58:28 +02:00CET

L'ACCO sanciona amb 3,9 milions a cinc empreses per la licitació de l'Aerobús

Aerobus, autobusos a l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Català de Defensa de la Competència de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha sancionat amb un import total de 3,9 milions d'euros a cinc empreses per "la coordinació en la presentació d'ofertes en la licitació" del servei de l'Aerobús.

Es tracta de les empreses Transportes Urbanos y Servicios Generales, SAL (TUSGSAL), Transports Ciudad Condal, SA (TCC), Servicios Generales de Movilidad y Transporte, SL, (SGMT), Cinesi, SL, i Automóviles La Alcoyana, S.A, ha informat l'ACCO aquest dimarts en un comunicat.

Segons l'entitat, les empreses van acordar que Alcoyana presentés una oferta de cobertura a la licitació, promoguda per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per a la concessió del servei de l'Aerobús amb la finalitat de beneficiar a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les empreses TUSGSAL, TCC i SGMT.

En concret, segons detalla l'ACCO, l'acord va consistir en que Alcoyana va presentar una oferta de cobertura, de resguard o fictícia, per permetre que TUSGSAL, TCC i SGMT presentés una altra oferta més competitiva "preservant l'aparença de l'existència d'una competència efectiva".

L'ACCO remarca que l'empresa que presenta l'oferta de cobertura no té intenció de resultar guanyadora o de competir amb l'altra empresa prèviament designada i assegura que "la conducta infractora" es va perllongar des del 2017 fins al 2019.

A més, sosté que Alcoyana va presentar una oferta després de contactar i intercanviar informació entre "les empreses infractores", que finalment va ser adjudicada, per la qual cosa considera que es va falsejar la competència en el procés de selecció.

SANCIÓ I PROHIBICIÓ

Així, el Tribunal Català de Defensa de la Competència de l'ACCO ha imposat una sanció a TUSGSAL de 864.245 euros, a TCC de 1.052.162 euros, a SGMT de 1.494.090 euros, a Cinesi de 19.884 euros i a Alcoyana de 478.395 euros.

També s'ha sancionat amb 22.800 euros a un directiu de les empreses TUSGSAL i SGMT "per la seva participació activa i efectiva en la conducta infractora".

La resolució inclou la prohibició a Alcoyana, TUSGSAL, TCC i SGMT de ser contractades per l'AMB en aquelles licitacions que tinguin per objecte la prestació del servei de transport de viatgers per carretera per un període de 18 mesos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés