Publicat 15/7/2019 13:49:41 +02:00CET

L'Acco impugna davant del TSJC el reglament de l'AMB que imposa la precontractació als VTC

Vehicle VTC en una proposta en l'avinguda Diagonal (arxiu).
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha interposat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el reglament que imposa la precontractació als VTC en l'àmbit de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que va ser aprovat el passat 21 de maig.

L'Acco va impugnar la mesura divendres passat davant del Tribunal i ha declarat que considera que aquesta norma introdueix "restriccions i càrregues addicionals injustificades" a la prestació de serveis urbans dels VTC, que s'afegeixen a les que imposa la normativa estatal i catalana, ha informat aquest dilluns a través d'un comunicat.

A més, ha indicat que específicament l'establiment d'un període de precontractació de 60 minuts introdueix una "greu ineficiència" en la prestació del servei VTC i ha afegit que "perjudica els consumidors i usuaris".

Per això, a més del recurs, la institució ha sol·licitat la suspensió cautelar de la vigència de l'article 11.1 del reglament que estableix la precontractació.

L'Acco ja va manifestar a través d'un informe el seu rebuig a l'aprovació del reglament sobre els VTC l'abril passat, en considerar que era "injustificadament restrictiu" i que generaria "greus perjudicis als usuaris".

SUSPENSIÓ CAUTELAR

La precontractació mínima d'una hora dels vehicles VTC que fixa el reglament de l'AMB va ser suspesa cautelarment pel TSJC dimecres passat a petició de l'associació Luxury VTC.

L'associació de VTC ha sostingut que la precontractació mínima d'una hora és "contrària a la llibertat d'empresa i discriminatòria" davant dels taxis.

El TSJC també va suspendre cautelarment alguns punts dels articles 3 i 4, que fixaven la creació d'un registre de vehicles de lloguer amb conductor (VTC); el règim sancionador, i les disposicions transitòries primera, segona i tercera, que fan referència al registre.