Publicat 1/7/2019 16:17:08 +02:00CET

JxCat exigeix a Colau més recursos i millors condicions per a la unitat contra el tràfic de persones

Neus Munté (PDeCAT)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

Els regidors de JxCat a Barcelona Neus Munté i Jordi Martí han exigit aquest dilluns a l'alcaldessa, Ada Colau, més recursos i millors condicions laborals per als treballadors de la Unitat municipal contra el Tràfic d'Éssers Humans (UTEH), ha informat el grup municipal en un comunicat.

Ho han fet després de reunir-se amb empleats de la Uteh, que reivindiquen accelerar la definició del model de gestió d'aquest servei per garantir la seva qualitat, donar estabilitat a l'equip professional i facilitar un espai que garanteixi la confidencialitat dels usuaris.

JxCat ha recordat que un decret d'alcaldia del 14 de maig va convertir la UTEH en el "servei referent" per a les víctimes de tràfic, encara que els treballadors critiquen que l'espai no és adequat per al seu treball, la falta de recursos i l'eliminació de la figura de l'educadora social des de l'11 de juny.

El grup municipal ha assegurat que aquesta reducció de la plantilla afecta a tot el servei que presta la unitat, ja que farà que no estigui operativa durant un període de 15 dies a l'agost: "Barcelona no es pot permetre prescindir dels serveis de la UTEH ni un sol dia".

"Estem davant una nova mostra que la lentitud amb què s'està resolent la posada en marxa del Govern municipal en aquest nou mandat està afectant els serveis i el funcionament de la nostra ciutat, en detriment de les seves ciutadanes i ciutadans", ha insistit Munté.