JxCat demana a Colau saber quin és el mètode per calcular els assistents en manifestacions

Publicat 28/10/2019 18:33:48CET
E.Pujol i L.Borràs, JxCat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del grup municipal de JxCat a Barcelona, Jordi Martí, ha demanat al Govern d'Ada Colau saber com és el mètode que usa l'Ajuntament per calcular els assistents en les manifestacions a la ciutat.

El regidor ha registrat una bateria de preguntes al consistori per conèixer si s'ha canviat el mètode de recompte amb el nou executiu municipal i si preveu alguna modificació en el sistema després de la "polèmica" que ha provocat el recompte de les manifestacions d'aquest cap de setmana a Barcelona.

"Amb motiu de la polèmica que ha provocat el recompte de 350.000 assistents a la manifestació independentista de dissabte al carrer Marina, i de 80.000 per a la manifestació d'espanyolistes, la majoria vinguts de fora de Catalunya, volem conèixer que mètodes usa el govern d'Ada Colau i Jaume Collboni", ha assenyalat.

Martí ha qualificat d'un fet greu que el Govern municipal, "amagant-se després de la Guàrdia Urbana", faci públiques xifres que podrien estar molt per sota de les xifres reals tal com ha fet el tinent d'Alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, segons ell.

A més, ha criticat que l'Ajuntament de Barcelona no pot donar la imatge d'una administració que "és incapaç de donar xifres reals d'assistents a manifestacions que reuneixen centenars de milers de persones".

Martí ha recordat que en l'anterior mandat va ser la mateixa Colau qui va preguntar al Govern municipal sobre els mètodes que usava la Guàrdia Urbana per fer el recompte, perquè diferents col·lectius i especialistes havien criticat que l'executiu rebaixava la xifra d'assistents a manifestacions independentistes i, per contra, augmentava la d'assistents a manifestacions constitucionalistes.