JxCat demana a Colau negociar amb Defensa el traspàs de la caserna del Bruc a l'Ajuntament

Publicat 10/10/2019 12:23:30CET
Ivan Condés, Elsa Artadi i Francina Vila
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha instat aquest dijous el Govern municipal a negociar amb el Ministeri de Defensa el traspàs de la caserna del Bruc al consistori per dedicar aquest espai a habitatges per a universitaris i investigadors, pisos socials i equipaments.

En unes declaracions a la premsa davant la caserna, Artadi ha explicat que el grup municipal de JxCat presentarà una proposta en el ple del districte de les Corts d'aquest mateix dijous en aquest sentit: "És una reminiscència de fa gairebé 100 anys, quan l'exèrcit es trobava dins la ciutat. Ara no té sentit".

"Som al costat de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, del Supercomputing Center i, en general, en una zona de promoció del talent jove, de la investigació i de l'economia del coneixement. Necessitem adaptar l'ús d'aquests terrenys al segle XXI", ha subratllat.

En aquest sentit, ha reclamat al PSC que sigui conseqüent amb el seu discurs a favor de l'economia, les noves tecnologies i la societat del coneixement i que no permeti que l'exèrcit "bloquegi" aquest espai, i ha assegurat que altres municipis espanyols ja han cedit espais com aquest als ajuntaments.

JxCat proposa engegar un procés entre entitats, universitats, associacions de veïns i Ajuntament per avaluar les alternatives disponibles per traslladar les unitats que hi ha situades a la caserna, així com negociar-ne el traspàs "sense cap cost per al consistori".

ORDENANCES MUNICIPALS

Preguntada per les negociacions per aprovar les ordenances municipals, Artadi ha assegurat que encara no les han vist, per la qual cosa veu prematur dir si les defensaran o no: "No sabem quina part de realitat hi ha en les previsions del pressupost expansiu que ha presentat el Govern municipal".

"De cara a la setmana vinent, és evident que no podem votar-hi a favor, perquè el procés ha estat poc transparent. No hem comptat amb prou informació, ens abstindrem en la primera votació i les continuarem estudiant", ha detallat Artadi.