Publicat 13/5/2019 16:57:17 +02:00CET

JxCat acusa Colau d'haver abandonat la Urbana per ideologia i proposa arribar a 3.300 agents

26M.- Jxcat Retreu A Colau Abandonar La GUB Per Ideologia I Proposa 3.300 Nous Agents
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El número 6 de la llista de JxCat i actual regidor de Barcelona, Jordi Martí, ha criticat aquest dilluns l'alcaldessa Ada Colau per arribar al seu càrrec amb "prejudicis ideològics" cap a la Guàrdia Urbana, i ha assegurat que com a conseqüència han augmentat els fets delictius, i davant d'aquest fet la número 2, Elsa Artadi, ha proposat arribar a disposar de 3.300 agents.

Ha dit que, mentre que ara hi ha poc menys de 3.000 agents, amb noves promocions poden augmentar-los i arribar a 3.300: "És una xifra realista perquè nosaltres no entrarem en la subhasta de xifres com fan altres partits", ha dit en roda de premsa sobre mesures de seguretat, que considera la base del benestar i la igualtat sense la qual no hi ha progrés econòmic ni justícia social, en les seves paraules.

Així mateix ha proposat la creació d'un servei de violència de gènere de la Guàrdia Urbana: "Tenim xifres de violència masclista intolerables i la Urbana ha d'intervenir", ha sostingut, i s'ha compromès a impulsar el paper de la dona en els processos de selecció.

Ha criticat que durant el mandat d'Ada Colau els fets delictius hagin augmentat un 30% mentre que ha assegurat que durant el mandat de Xavier Trias es van reduir en un 15% "encara que hi havia crisi" i ha apostat per tornar a aquells nivells.

TOP MANTA

Per fer-ho, ha dit que designaran un responsable polític de prevenció i seguretat: "Que se n'encarregui, que cregui en la Guàrdia Urbana, que doni la cara, que planifiqui, amb estratègia, i que prengui mesures en benefici de tota la ciutat".

Per reduir la presència del top manta ha proposat un protocol d'actuació que defineixi què ha de fer l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat, i ha descartat que sigui un problema de seguretat sinó d'espai públic, "llavors serien delinqüents i no ho són", i ha criticat a Colau que atribueixi les competències als Mossos quan al seu parer és una qüestió de convivència de l'espai públic i per tant de la Urbana.

Ha retret a l'alcaldessa dir que els venedors ambulants tenen dret perquè considera que és "condemnar-los" a treballar en aquesta situació, i ha assegurat que Colau no es va voler reunir amb ella quan era a la Generalitat per abordar una estratègia.

"Viuen amb la idea que per cal que algú perdi i el que hem de fer és guanyar tots i no confrontar-nos", i ha criticat que a l'Estat el partit de Colau no hagi canviat la llei d'estrangeria que condemna, en les seves paraules, les persones a no poder guanyar-se la vida.

En ser preguntada per les crítiques de Colau de falta de proporció de Mossos, ha assegurat que la Generalitat ha tingut limitacions per part de l'Estat i li ha retret la seva gestió: "Ella s'hauria d'haver esforçat més amb la Guàrdia Urbana".

Ha assegurat que es tracta d'una nova excusa de confrontació i que la seva gestió ha estat nefasta, i ho ha il·lustrat amb el fet que algunes persones de l'equip de Colau no repeteixen com a regidors, referint-se a la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i al d'Habitatge, Josep Maria Montaner: "Tots se'n van perquè han vist el desastre que ha fet".

Així i tot, ha reconegut, com va fer el conseller d'Interior, Miquel Buch, que falten Mossos a Barcelona, i ha destacat que s'ha de fer una planificació conjunta entre Interior, la Generalitat i els ens locals: "En reunions que no s'han d'utilitzar de manera partidista en campanya electoral".

Amb tot, Artadi ha dit que, com a resultat de quatre anys de "desgovern", avui dos de cada tres barcelonins no confien en la polícia, i ha apostat per recuperar la confiança i aconseguir que Barcelona sigui una ciutat segura, i retornar, en les seves paraules, el suport a la Urbana.

En ser preguntada sobre per què el candidat en les eleccions europees de JxCat, Carles Puigdemont, ha anunciat que no preveu ser candidat en les següents eleccions catalanes, ha apuntat que es deu al fet que la reforma del reglament del Parlament no s'ha posat en marxa, i que per tant respon a una "situació realista".