Publicat 2/9/2019 13:40:16 +02:00CET

La jutgessa degana de Barcelona assegura que "és indispensable un canvi legislatiu" del Codi Penal

Entrevista a Mercè Caso, juez decana de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, ha assegurat aquest dilluns que "és indispensable un canvi legislatiu" del Codi Penal per regular judicialment els furts a la capital catalana.

Caso ha afirmat, en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, que el problema és "la impossibilitat d'aplicar la reincidència" per agreujar els furts que es produeixen a Barcelona.

Ha explicat que per a aquest tipus de delictes que no són considerats robatoris --segons la jutgessa degana el robatori "requereix un grau de violència molt més clar"--, legalment és impossible que els detinguts, tot i ser reincidents, entrin a la presó.

A més a més, ha demanat que existeixi un "reforç dels judicis ràpids" --per als delictes més greus de furt i de robatori amb violència-- perquè, tot i que la llei estipula un termini de 15 dies per dur-los a terme, a Barcelona triguen entre set i vuit mesos.

La jutgessa degana ha demanat unitat entre l'alcaldia, les forces de seguretat i la Fiscalia perquè, segons ella, és "el moment de sumar i no de restar" per revertir la situació, com es va fer davant dels narcopisos de la capital catalana, ha opinat.