Publicat 20/8/2020 14:43:58 +02:00CET

La junta de tractament proposa el segon grau per a Millet i Montull i el tercer restringit a Osàcar

Fèlix Millet al costat de Jordi Montull en el banc dels acusats en el judici pel cas Palau
POOL - Archivo

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

La junta de tractament del Centre Penitenciari Brians 2 ha acordat proposar la classificació inicial en segon grau de Fèlix Millet i Jordi Montull, i el tercer grau restringit --no permet sortir cada dia-- a Daniel Osàcar, condemnats pel cas Palau.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat, en el cas de Millet, condemnat a 8 anys i 20 mesos, i Montull, a sis anys, vuit mesos i 15 dies, es proposa el segon grau, i a Osàcar, condemnat a tres anys i mig, el tercer grau penitenciari restringit, les sortides del qual a l'exterior no són diàries.

La Generalitat assenyala que, en tractar-se de la primera valoració del cas des de l'ingrés en el sistema penitenciari, la llei preveu un termini màxim de dos mesos d'observació perquè els equips estudiïn el cas i la junta acordi una proposta en funció dels informes.

Ara, el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals té un termini de dos mesos per resoldre a partir de les propostes de la junta de tractament, amb el propòsit de garantir la coherència dels criteris tècnics dels centres penitenciaris.

Millet i Osàcar van ingressar a la presó el 25 de juny, Montull ho va fer tres dies abans, i tots ells ho van fer de forma voluntària per complir condemna pel seu paper en el desfalc del Palau de la Música.

Contador