La Junta Electoral Provincial eleva a la Central el recurs del PP als actes de Tsunami

Publicat 7/11/2019 20:49:21CET
La portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo durant la seva intervenció en l'acte de campanya del Partit Popular en el Museu d'Història de Barcelona (Espanya), a 6 de novembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha elevat a la Junta Electoral Central el recurs del PP contra les convocatòries d'actes per part de Tsunami Democràtic durant la jornada de reflexió, el dissabte 9 de novembre, ja que es tracta d'actes del mateix perfil convocats en tota Catalunya.

"Entenem que és la Junta Electoral Central la competent en tractar-se d'una qüestió de caràcter general que afecta al territori de tota la comunitat autònoma", al·lega l'escrit.

Afegeixen que si la Junta no estimés la seva competència, subsidiàriament eleven la consulta sobre la base de l'article 19 de la Llei orgànica de règim electoral general (Loreg) perquè "s'unifiqui el criteri de resolució del sol·licitat per evitar resolucions diferents o contradictòries de les quatre Juntes provincials".

El PP ha recorregut aquest dijous davant les quatre Juntes Electorals Provincials (JEP) de Catalunya els "desafiaments a la jornada de reflexió" que veu en les convocatòries culturals i d'oci per a aquest dissabte promogudes per Tsunami Democràtic, ha explicat la candidata popular a les eleccions generals per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo.

Sol·liciten, segons Álvarez de Toledo, que aquesta autoritat vigili i impedeixi "aquests actes que no solament podrien derivar en un atac clar a les eleccions, sinó que ja en si mateixos són actes electorals de propaganda a favor de la causa independentista".