Publicat 12/4/2019 16:25:47 +02:00CET

La Junta Electoral desestima una petició del PP contra la Primavera Republicana de Barcelona

Alberto Fernández (PP) reclama un quart camp de rugbi municipal per a Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha desestimat una petició del líder municipal del PP, Alberto Fernández, contra la presentació i la celebració de la quarta Primavera Republicana de Barcelona, perqu se celebra anualment, és de carcter cultural i no evidencia que les autoritats públiques hagin d'induir el sentit del vot dels ciutadans en les seves possibles intervencions.

La resolució de la Junta Electoral, consultada per Europa Press, recorda que no estan prohibides les inauguracions institucionals d'esdeveniments com congressos, fires de mostres, festivals i festes populars de diversos mbits --incls el cultural-- que se celebrin de manera regular i peridica, en dates coincidents amb el període electoral, com passa en aquest cas.

A més, assenyala que de la informació es desprn el carcter cultural dels actes que formen part d'aquesta quarta edició de la Primavera Republicana, sense que es desprengui de manera notria que les autoritats públiques hagin de fer en les seves intervencions allusions a fites polítiques ni indueixin el sentit del vot.

"ÚS PARTIDISTA DE LES INSTITUCIONS"

Després de conixer la desestimació de la Junta Electoral, Fernández ha advertit: "Vetllarem perqu no es converteixin en actes de campanya 'podemita', sense descartar noves denúncies si fan un ús electoral o partidista", especialment de la jornada d'aquest diumenge, el Dia de la República el 14 d'abril.

En la seva denúncia a la Junta Electoral, Fernández va sostenir que la programació d'actes i la difusió representen "exemples de l'ús partidista de les institucions, que pretenen apropiar-se de valors universals en favor d'una ideologia, així com fer apologia del republicanisme", que no és compartit per tots els partits i coalicions electorals que concorren en els comicis.

"NO ATURARAN LA PRIMAVERA"

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha ressaltat en una anotació a Twitter recollida per Europa Press que van portar el cas a la Junta Electoral perqu "el PP no suporta que a Barcelona es parli de república, feminisme, drets socials, antiracisme o ecologisme".

"No ho han aconseguit. Podran arrencar una flor, per no aturaran la primavera", ha afegit Pisarello, que va ser l'encarregat de presentar la programació de la Primavera Republicana, en els actes de la qual fins aquest divendres han participat més de 3.200 barcelonins, a l'espera dels esdeveniments d'aquest cap de setmana.