Publicat 20/5/2019 14:14:08CET

Josep Bou (PP) proposa comprar els habitatges buits de la Sareb a Barcelona

26M.- Bou (PP) Proposa Comprar Els Habitatges Buits De la Sareb A Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 Maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha proposat aquest dilluns que l'Ajuntament compri els pisos tancats de la Sareb per destinar-los al lloguer social, amb la finalitat de sumar 8.000 habitatges d'aquesta modalitat en els solars públics.

En ser preguntat, en una atenció als mitjans a Trinitat Vella, com promouran que surtin al mercat els pisos buits de grans tenidors, ha recordat la seva proposta de donar cèdula d'habitabilitat a 13.000 locals.

"Pel que fa a l'assumpte de la Sareb i totes aquestes qüestions de pisos que estan tancats i que no tenen sortida, jo crec que l'Ajuntament, en la mesura que pugui, els ha d'adquirir" i rehabilitar-los, ha dit.

Encara que serien més cars, permetria arribar a la xifra de 8.000, amb la qual preveu respondre la demanda actual de lloguer social --d'uns 300 euros--, i alhora en deixaria mil per cobrir desnonaments de famílies amb fills.

DEBAT DE LA PAH

Sobre per què el seu partit no ha assistit aquest dilluns en un debat d'habitatge organitzat per entitats, ha respost: "Això ho organitza la PAH. Està preparat per ella. Aquests debats que són totalment sectaris no m'agraden", i ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, d'anar a aquest acte però no anar a d'altres com el debat de TVE i la Taula de Comerç.

En ser preguntat com valora el treball de la PAH, ha afirmat que és un moviment amb una ideologia política i que no creu que les bases siguin dolentes: "El que cal fer per ajudar i crear seguretat jurídica és donar suport a la propietat privada, perquè és la imatge gràfica i material de la llibertat".

"DESALLOTJAMENTS, ELS QUE CALGUIN"

"Propietat privada respectada. Això és molt important. Desnonaments, perdó, o desallotjaments, els que calguin per respectar la propietat privada. Després veurem què fem", perquè no hi ha pisos per reallotjar les famílies, ha dit, i ha afegit que com a empresari li preocupen els criteris ideològics de la PAH.

"Colau es va posar com a bandera l'habitatge per arribar a l'Ajuntament de Barcelona, i avui em trobo al barri de Trinitat Vella en un solar en el qual fa quatre anys havien de construir-se 139 habitatges i continua sent el mateix, un solar", ha lamentat sobre un terreny situat a la carretera de Ribes, al costat de la ronda de Dalt.

REBUTJA LA MESURA DEL 30%

Sobre la mesura de destinar el 30% de totes les construccions a habitatge social, la derogaria: "És un error. El que sí que hem de fer és potenciar el creixement a nivell de promoció per a la venda i per al lloguer", per la qual cosa vol agilitar les llicències perquè hi hagi més pisos en el mercat, la qual cosa considera que n'abaixarà el preu.

També ha rebutjat limitar el preu del lloguer a Barcelona: "M'hi nego totalment, perquè crec que no és futur. La intervenció en tot el que siguin projectes privats és un error", crea problemes i desmotiva, segons ell, i ha rebutjat posar gent que visqui a Trinitat Vella a Sant Gervasi perquè creu que no hi estaran bé, i viceversa.

I a més ha rebutjat que dirigents de Podem demanin que no s'acceptin donacions de l'empresari Amancio Ortega a la sanitat pública: "No hi ha dret que es faci el que es fa o es diu d'aquest senyor, un senyor que genera riquesa, que fa molt per a tothom".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.