Publicat 21/04/2020 19:37

Un informe de la Comissió Europea reclama un "canvi radical" del sistema alimentari

Neveres amb packs d'amanides en la secció de fruites i verdures d'un  supermercat de Madrid.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

Un informe científic de la Comissió Europea en el qual ha participat la directora de la Ctedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic, Marta Rivera, reclama un "canvi radical" del sistema alimentari europeu per garantir la seva sostenibilitat.

El document apunta que els components socials, econmics i ecolgics del sistema actual el fan inviable a llarg termini, i proposa un "augment sostenible de la productivitat i un canvi de model de consum lineal de masses a una economia circular", ha explicat Rivera en un comunicat de la Universitat de Vic aquest dimarts.

L'informe ha estat elaborat en el marc de la Science Advice for Policy by European Academies (SAPEA), un dels mecanismes d'assessorament científic de la Comissió Europea, que reuneix l'experincia d'acadmics de tot el continent en mbits com l'enginyeria, la medicina, les humanitats o les cincies naturals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés