Publicat 14/12/2019 16:39:15 +01:00CET

Inauguren un espai de memòria a la presó de dones de les Corts de Barcelona

Espai de memòria a la presó de dones de les Corts de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dissabte un espai de memòria a la presó de dones del districte de les Corts, a Barcelona, que va funcionar entre el 1936 i el 1955.

En un comunicat, el consistori ha destacat que "un dels moments més significatius de la història de la presó com a focus de repressió va ser entre el 1939 i el 1940, quan 11 dones internes van ser afusellades al Camp de la Bota".

L'Ajuntament ha detallat que la intervenció s'ha fet en el perímetre dels terrens de la presó, a la cantonada dels carrers Europa i Joan Güell.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït en l'acte d'inauguració la tasca d'entitats veïnals i de memòria, i ha qualificat la instal·lació del monument com "un acte de justícia i de memòria d'una de les presons més cruels del franquisme".

"No volem oblidar mai les dones que van voler escollir la resistència al feixisme i tampoc les dones que la misèria del sistema va condemnar a presó", ha expressat Colau.

Ha defensat que la instal·lació del monument suposa reparar "un deute amb les dones i els nens que van patir la repressió d'un estat que les volia atrinxerades, callades".