Publicat 29/6/2019 17:17:50 +02:00CET

Inaugurada la rehabilitació d'un nou centre d'educació especial a Igualada (Barcelona)

El president en funcions de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president d'Apinas, Enric Fillat, i la presidenta del Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, Mireia Duran
DIPUTACIÓN DE BARCELONA

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El president en funcions de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, ha inaugurat aquest dissabte les obres de rehabilitació de la Torre de Calç Salines, a l'avinguda Gaudí d'Igualada, que acollirà una aula integral de suport de l'Associació Apinas destinada a alumnes amb necessitats educatives especials.

En un comunicat aquest dissabte, la Diputació ha informat que a l'acte també ha acudit el president d'Apinas, Enric Fillat, així com un grup d'alcaldes i regidors dels municipis que formen part del Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, i el president en funcions del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete.

Les obres, que han tingut un cost de 862.960 euros, s'han pogut realitzar per la cessió d'ús a l'entitat Apinas per un mínim de 15 anys per part de l'Ajuntament d'Igualada, que és propietari des de l'any 2017.

Castells ha destacat que amb aquesta rehabilitació, l'Anoia "fa un pas molt important en l'atenció als nens i adolescents que requereixen un model d'atenció més personalitzat i integrador" per a poder millorar les seves capacitats.

Els treballs de rehabilitació es van posar en marxa al juny de 2018 i han consistit en una reestructuració integral de l'edifici, amb la reposició de totes les instal·lacions i els espais del seu entorn.

L'espai s'ha distribuït en quatre aules, dues sales d'atenció individualitzada, una oficina-menjador, una sala polivalent i espais per a infermeria i sales de reunions, així com espais de gestió tècnica i administrativa i un habitatge per un màxim de vuit residents en règim de llar-residència.

Queden pendents els equipaments de mobiliari que s'aportaran al moment d'iniciar les activitats dels diferents serveis que estan prevists de situar en aquest edifici.