Actualitzat 30/03/2017 17:18 CET

Hàbitat3 allotja 722 persones vulnerables en 250 habitatges de lloguer social a Barcelona

L'Ajuntament rehabilita 140 habitatges a través d'empreses d'inserció

BARCELONA, 9 nov. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Hàbitat3, la gestora de pisos socials impulsada per la Taula del Tercer Sector de Catalunya, ha aconseguit allotjar 722 persones en risc d'exclusió en 250 habitatges de lloguer social cedides per particulars a Barcelona, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

En el marc de la jornada 'Rehabilitació. De l'habitatge buit a l'habitatge social' al Congrés d'Arquitectura 2016 del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, ha presentat el seu model de mobilització i rehabilitació d'habitatges buits dins del programa de l'Ajuntament de Barcelona 'Pisos buits' durant els últims dos anys.

Hàbitat3 ha aconseguit 250 cessions per part de particulars, de les quals 140 han estat rehabilitades i adequades a través d'empreses d'inserció: "El model és eficient i àgil i permet lluitar contra la degradació del parc d'habitatge buida actual", ha destacat la fundació, que ha assegurat que les obres d'adequació i rehabilitació han creat 40 llocs de treball.

Per gestionar els habitatges cedits per propietaris particulars, Hàbitat3 firma un conveni per tres anys a un preu pròxim al del mercat, i la diferència entre el cànon pactat amb el propietari i el lloguer de la persona que viu al pis ho aporta l'ajuntament que promou el programa.

Les persones i famílies que viuen en els habitatges gestionats per Hàbitat3 paguen un lloguer social que determinen els serveis socials dels ajuntaments i entitats socials en funció dels ingressos i possibilitats de cada unitat familiar: "Els lloguers es mouen entre 50 i 300 euros al mes, concretament la mitjana és de 160 euros al mes".

OBRES DE MILLORA

Les adequacions que realitza la fundació són petites intervencions per valor d'entre 500 i 3.000 euros en pisos que estan gairebé en condicions d'habitabilitat, i les rehabilitacions, amb un cost d'entre 15.000 i 30.000 euros, són intervencions majors en banys, cuines i instal·lacions completes.

Aquestes obres comptes amb un finançament que aporta l'Ajuntament, del qual un 20% és a fons perdut i el 80% restant es recupera tot descomptant-lo mensualment de l'import del lloguer que cobra el propietari.

Hàbitat3 ha destacat que aquest programa permet augmentar el nombre d'habitatges destinades a lloguer social sense la necessitat de nova construcció; que les famílies vulnerables convisquin en edificis "totalment normalitzats", el que evita l'estigma social; potenciar el sector d'empreses d'inserció; lluitar contra la degradació del parc d'habitatges, i donar una resposta més ràpida a les necessitats de les famílies demandants, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés