Publicat 17/1/2014 13:37:05 +01:00CET

El guionista Nacho Cabana guanya el Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El guionista i escriptor Nacho Cabana ha guanyat el Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial 2014 per l'obra 'La chica que llevaba una pistola en el tanga', una història ambientada a Madrid i a Mèxic D.F. que narra el que costa vendre l'ànima al diable.

El jurat del certamen, convocat per l'Ajuntament de l'Hospitalet i Roca Editorial i promogut per la Biblioteca de La Bòbila, ha destacat l'habilitat demostrada per Cabana per explicar dues trames, l'eficaç ús del suspens i la creació de personatges complexos i creïbles.

Nacho Cabana va néixer a Madrid el 1968 i actualment viu a Barcelona, és guionista i ha participat en sèries televisives com 'Compañeros', 'Médico de familia' y 'Canguros'.

El guanyador del L'H Confidencial és membre de l'Acadèmia Espanyola del cinema i jurat dels International Emmy Awards, i ha publicat dos llibres: 'Los que comen sopa', guanyador del Premi Ciutat d'Irun 1993, i 'Momentos robados', editat el 2003.

El premi L'H Confidencial, que es lliurarà el 29 de març, està dotat amb 12.000 euros i suposa la publicació de l'obra dins de la col·lecció Criminal de Roca Editorial.