Publicat 4/4/2020 13:10:42 +02:00CET

La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats de Barcelona

Una dona amb mascarilla compra en un lloc d'un mercat i és atesa per una altra dona protegida també amb una mascarilla, durant el tercer dia laborable de l'estat d'alarma per coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 18 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha retut homenatge aquest dissabte al matí als treballadors dels mercats municipals en reconeixement a la tasca essencial que realitzen per al bon funcionament de la ciutat i per al proveïment de la població.

Patrulles del cos uniformat s'han situat les 12.00 hores davant les portes principals de 12 mercats municipals, en els 10 districtes de la ciutat, i han fet sonar les sirenes i han encès les llums mentre els agents i comandamientos es mantenien fora dels vehicles retent-los homenatge, ha informat l'Ajuntament de la capital catalana en un comunicat.

Per seleccionar els 12 mercats on s'ha realitzat aquesta acció, s'han tingut en compte els criteris d'accessibilitat i la presència de places o espais oberts al voltant de diferents equipaments, perquè l'acció representi un homenatge per al conjunt de mercats de la ciutat.

Aquests han estat el Mercat de la Boqueria, el de Santa Caterina, el de la Barceloneta, el Mercat de Sant Antoni, el d'Hostafrancs, el dels Corts, el Mercat de Galvany, el Mercat de l'Abaceria, el Mercat del Guinardó, el de Bon Pastor i el Mercat del Clot.

Des de l'inici de l'estat d'alarma, els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona continuen treballant juntament amb Mercabarna com a mercat majorista, ja que són un servei públic i essencial, i com a garantia per a la distribució de productes frescos i per a la nutrició adequada dels barcelonins.

Fins a 38.000 persones han anat cada dia a comprar presencialment als mercats de la ciutat, on treballen gairebé 3.500 persones en 1.430 establiments --el 85% dels quals estan oberts--, a més dels ciutadans que han comprat per canals no presencials.