Publicat 15/02/2020 15:02CET

La Guàrdia Urbana es reorganitza i allibera de les tasques administratives tots els agents

El cap de la Guàrdia Urbana Pedro Velázquez, el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona Albert Batlle i el primer tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Collboni en la presentació del nou model de servei i gestió, 15 de febrer del 2020
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Renoven les bases de les convocatòries, eliminen el requisit d'alçada i canvien la prova cultural

BARCELONA, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana ha anunciat aquest dissabte que actualitzarà i millorarà la seva estructura organitzativa, i que alliberarà de les tasques administratives tots els agents perquè es dediquin únicament a tasques policials.

Ho han presentat el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i la gerent de Seguretat, Maite Casado, a l'edifici de la Prefectura de la Policia Municipal.

Batlle ha informat que, amb aquest canvi, prop d'un centenar d'agents deixaran aquestes tasques, una baixa que estarà suplerta per un equip de personal administratiu i tècnic no uniformat distribuït per tota la ciutat: "La policia ha de fer de policia".

En relació a la reorganització del cos, Velázquez ha anunciat que es crearan noves unitats, com l'Adjunt a la Gerència --que "pretén ser un enllaç eficaç entre els assumptes estratègics" de la Guàrdia Urbana-- i el Gabinet de Suport a la Prefectura --que representa l'Estat.

També ha explicat que es crearà una Assessoria de perspectiva de gènere amb l'objectiu de "abordar el repte important" d'incorporar dones i de fer-ho bé.

NOVES BASES DE LES CONVOCATÒRIES

En aquesta mateixa línia, Collboni ha anunciat que per "feminitzar el cos" han canviat algunes de les bases de les convocatòries per ser agent de la Guàrdia Urbana d'aquest 2020, i s'ha eliminat l'alçada com a requisit d'accés, que desfavoria les dones.

Ha declarat que hi hauran canvis en les proves culturals, que ara com ara consisitia en un qüestionari de preguntes 'tipus test' sobre coneixements de cultura general i d'actualitat política, econòmica, social i cultural que hagués tingut lloc en els sis mesos anteriors a la convocatòria.

A més, incorporaran un examen voluntari de llengua anglesa, i Collboni ha dit que aquesta decisió "obre el camí a futures incorporacions d'altres idiomes que es faran servir a Barcelona" en les oposicions policials, com l'àrab, el xinès o l'urdú.

'SOM DONES, SOM URBANES'

Per a la convocatòria de la Guàrdia Urbana aquest 2020, que compta amb 282 places, l'Ajuntament ha posat en marxa la campanya 'Som dones, som urbanes' amb l'objectiu de promoure que més dones vulguin formar part de la policia de Barcelona.

Batlle ha explicat que ara per ara el cos compta amb un 13% de dones, mentre que en les darreres promocions han participat un 27%: "L'objectiu ideal és el 50%, però l'objectiu raonable és que en poc temps puguem tenir almenys un 30% de dones".

"POLICIA DE PROXIMITAT EN UNA CIUTAT GLOBAL"

Collboni ha assegurat que la voluntat de l'Ajuntament és fer que la Guàrdia Urbana sigui un cos "de proximitat en una ciutat global", i que el govern local ha fet un esforç històric per donar resposta a les inquietuds de la ciutadania.

"Anem per bon camí, hem agafat el bou per les banyes", ha destacat que han fet un punt d'inflexió del cos i ha celebrat l'acció del consistori.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés