Publicat 31/5/2019 15:02:42 +02:00CET

La Guàrdia Urbana apel·la a la col·laboració ciutadana per reduir la venda ambulant a les platges barcelonines

AMP.- La Guàrdia Urbana apel·la a la col·laboració ciutadana per reduir la venda ambulant en platges barcelonines
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

L'encarregat del grup de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Cavedo, ha apel·lat a la col·laboració ciutadana per reduir la venda ambulant a les platges barcelonines, i ha emplaçat la ciutadania a no consumir begudes i aliments que es venen de manera il·legal: "No està permès per ordenança i a més és un risc perquè els aliments estan elaborats en condicions de baixa higiene".

Així ho ha relatat aquest divendres en una atenció als mitjans en la qual ha explicat que el grup de platges de la Urbana va entrar en funcionament aquest dilluns, i estarà desplegat fins a finals de setembre patrullant a les deu platges del litoral barceloní.

Cavedos ha detallat que hi haurà un total de 70 efectius vetllant per la convivència a la sorra i als passejos propers, i ha apuntat que a aquells que es detecti que venen il·legalment se'ls requisaran els elements que porten a sobre i se'ls posarà una denúncia administrativa.

Amb tot, ha sostingut que l'objectiu de controlar aquesta zona és que els veïns i els turistes puguin gaudir de la platja, així com també reduir els furts que es produeixen sense violència, que tenen lloc quan les persones són a la platja i deixen els seus objectes per entrar dins l'aigua o altres activitats.

Davant d'aquest fet, ha demanat que els grups de persones que siguin a la platja intentin que almenys una estigui vigilant els objectes, i ha apuntat que, en cas de robatori, el grup d'agents disposa de kits per a les víctimes amb una bossa, una samarreta, unes xancletes, uns pantalons i un bitllet de Metro "per tornar a l'hotel o a la comissaria a denunciar els fets".

A PEU, AMB BICICLETA I SQUADS

És el vuitè any que aquest grup s'engega i els seus agents patrullen a peu, amb 'scooters', vehicles de quatre rodes, bicicletes, 'quads' adaptats a la sorra i amb dues embarcacions semirígides que permeten millorar la vigilància a la platja i els espigons.

L'estiu passat, el grup va intervenir 136.457 begudes procedents de la venda ambulant no autoritzada i va interposar 6.905 denúncies per venda ambulant de begudes i aliments, a més de 8.067 denúncies més relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i 930 per altres activitats no autoritzades.

També va interposar 106 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.

La Guàrdia Urbana intensificarà, com l'any passat, els missatges de prevenció de seguretat adreçats als usuaris de la platja en diferents idiomes per recordar la perillositat d'algunes conductes com banyar-se als espigons.