Publicat 27/7/2020 17:09:57 +02:00CET

La Guàrdia Urbana amplia l'oficina de recepció de denúncies a Ciutat Vella

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la comissaria del districte de Ciutat Vella, 27 de juliol del 2020.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Batlle espera que els Mossos també ocupin les instal·lacions

BARCELONA, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha ampliat l'oficina de recepció de denúncies del districte de Ciutat Vella dins l'objectiu de la comissaria d'augmentar un 20% la capacitat d'atendre denúncies.

L'intendent major del cos, Pedro Velázquez, ha explicat en roda de premsa al costat del primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que han ampliat de quatre a cinc els 'boxs' de recepció de denúncies, i també preveuen ampliar el tipus de delictes que poden recollir les instal·lacions.

Collboni ha destacat que la seguretat es manté com la principal preocupació dels barcelonins tot i que ha baixat 11 punts des de l'anterior baròmetre d'opinió, i ha emfatitzat el "compromís i prioritat" del consistori amb la seguretat.

Com Batlle, ha ressaltat que d'aquí una setmana s'incorporaran 200 agents al cos de la Guàrdia Urbana, i que a l'octubre es preveu que 250 aspirants més iniciïn el curs a l'escola de policia: "Vol dir que en els propers mesos haurem fet un pas molt important des del punt de vista de reforçar efectius humans", ha dit Collboni.

Veu l'ampliació de la comissaria com el compliment del seu "compromís amb els comerciants i veïns" de la Rambla, el districte i el passeig de Gràcia.

El cap de la Guàrdia Urbana ha assenyalat que l'ampliació de la comissaria també permetrà millorar l'espera dels denunciants i assegurar les mesures sanitàries pel coronavirus.

MOSSOS D'ESQUADRA

Batlle ha dit que esperen que "en les properes setmanes o mesos també s'hi puguin incorporar els Mossos d'Esquadra" i compartir comissaria, de manera equiparable a les instal·lacions conjuntes de la Barceloneta.

Sobre una possible descoordinació entre tots dos cossos --perquè el conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar divendres una comissaria nova dels Mossos al carrer Aragó--, Batlle ha assegurat que no hi ha hagut "cap tipus de descoordinació".

"Si aquest espai d'aquí uns mesos es veu complementat amb altres espais, serà una magnífica notícia", i ha ressaltat que el consistori està obert a la col·laboració.

Collboni ha afegit que hi ha una col·laboració i predisposició correctes entre l'Ajuntament i la Conselleria.

Contador