Publicat 22/11/2014 17:43

El 'Gran Dinar Barcelona' serveix 4.100 racions per conscienciar sobre malbaratament alimentari

Verduras
LEANDRO_MARCO/FLICKR

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) ha servit aquest dissabte en la primera edició del 'Gran Dinar Barcelona' 4.115 racions preparades amb aliments recuperats per conscienciar sobre malbaratament alimentari.

L'organització ha recollit al voltant d'una tona d'aliments --sobretot fruites i verdures-- aptes per al consum però descartats en la comercialització per factors estètics, la seva data pròxima de caducitat, la sobreproducció o la falta de demanda.

Fonts de la plataforma han explicat a Europa Press que han donat a un menjador social i a una entitat solidària els aliments que han sobrat i que finalment no han pogut cuinar, i també han regalat patates i enciams --els que més han sobrat-- a persones que han passat per la zona.

El 'Gran Dinar', que ha ofert una sopa de verdures a base de patata i altres hortalisses, s'ha celebrat de les 12.00 hores a les 16.00 a la plaça dels Àngels de Barcelona dins als actes de la VI Setmana Europea de Prevenció de Residus i amb la intenció que tingui continuïtat en el futur.

Segons la PAA, cada any en el món un terç de la producció d'aliments (1.300 milions de tones) es perden o es malgasten en el trànsit des de la producció fins al consum, i la celebració d'aquest dinar popular vol provocar un canvi de consciència, obrir debat social i situar l'assumpte a l'agenda política.

Formen part de la PAA, constituïda a començament d'aquest any, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la de Barcelona (UB), Espigoladors, El Plat de Gràcia, Espai Ambiental, Spora Sinergies, Fundació ENT i Recocinando.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés