Publicat 2/9/2020 15:44:48 +02:00CET

El Govern implantarà aquest curs un pla pilot de Religió islàmica en escoles públiques

Conselleria d'Educació, ensenyament
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha creat un pla pilot per impartir Religió islàmica en centres educatius públics durant el curs 2020-2021, que es preveu que s'imparteixi "preferentment" en el primer curs de Primària i en el primer curs d'ESO.

Segons una resolució publicada aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) recollida per Europa Press, la implantació d'aquest pla pilot tindrà lloc en centres de quatre serveis territorials: el Consorci d'Educació de Barcelona, Baix Llobregat (Barcelona), Girona i Tarragona.

Cada àrea educativa disposarà d'un docent per atendre als centres de Primària i Secundària, en funció de les peticions d'assistència a la matèria de Religió islàmica que hagin formalitzat els pares o tutors en la matrícula.

El pilot preveu que la matèria s'imparteixi preferentment tant en el primer curs de Primària com en el d'ESO, però si el professorat que la dóna té horari disponible, es podrà impartir en altres cursos, començant pels més baixos fins a esgotar l'horari lectiu.

L'organització de grups de la matèria ha de seguir els mateixos criteris que els utilitzats per a Religió catòlica, i el nombre màxim ha de ser l'establert en la normativa vigent per a l'etapa corresponent, podent agrupar-se alumnes de diferents grups o de diferents nivells.

La Generalitat ha assenyalat que el currículum de Religió islàmica està definit pel Govern central i que la programació s'insereix en el desplegament de les competències associades a l'àmbit de valors socials i cívics i el de cultura i valors.

Educació ha subratllat que la matèria ha de reflectir "les llengües i les cultures de les famílies musulmanes a Catalunya", així com la realitat que engloba a musulmans i no musulmans, homes i dones de diferents procedències geogràfiques i culturals, per transmetre a l'alumnat la perspectiva d'inclusió i l'educació en la diversitat.

PROFESSORAT

La Comissió Islàmica d'Espanya designarà al professorat de la matèria, que haurà de tenir una titulació acadèmica igual o equivalent a la d'un docent d'una altra àrea i capacitat lingüística ajustada a la normativa reguladora, i correspon a la Conselleria d'Educació contractar aquest docent designat.

El professorat contractat queda sotmès al règim disciplinari que s'aplica al personal docent dels centres depenents de la Generalitat, pot participar en activitats de formació i programes convocats per Educació, forma part del claustre de professors i haurà de disposar de la certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

En una conferència al desembre, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va avançar que s'estava estudiant un pla pilot amb la comunitat islàmica, i va reivindicar "replantejar" l'ensenyament confessional de la religió a l'escola advocant per una assignatura de cultura i fet religiós i moral, però va dir que fins que no fos possible oferiria el seu ensenyament en funció de la viabilitat i la demanda per posar a les confessions en igualtat de condicions amb la catòlica.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 3. 3

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 5. 5

  Quatre ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa de la mina de Cabanasses de Súria