El Govern d'Ada Colau descarta repetir el programa d'agost del Teatre Grec i estudia altres espais

Comissió municipal de Drets Socials
EUROPA PRESS
Publicat 13/2/2018 15:58:05CET

La comissió aprova a proposta del PSC que és mantingui aquesta programació

BARCELONA, 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

El comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, ha descartat aquest dimarts repetir la programació d'agost del Teatre Grec com és va realitzar el passat estiu per primera vegada, i ha assenyalat que el Govern d'Ada Colau estudia oferir espectacles en un altre lloc el mateix mes.

Ha assegurat que la iniciativa de l'agost passat, impulsada pel llavors tinent d'alcalde de Cultura, el socialista Jaume Collboni, va ser una prova pilot i que, de les tres empreses que van formar la UTE que la va organitzar, dues han assegurat que no volen continuar, i l'altra sí ha manifestat el seu interès, cas pel qual voldrien altres emplaçaments.

Ho ha explicat en la comissió de Cultura en debatre una proposta del PSC per mantenir aquesta programació en el Teatre Grec, que s'ha aprovat amb el suport de Cs, ERC, PSC i PP, el rebuig de la CUP i l'abstenció de BComú, PDeCAT i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates).

Subirats ha assenyalat que la major part d'assistents van ser de Barcelona i el seu entorn, i no turistes, i que l'assistència mitjana de les 15 funcions va ser d'unes 1.000 persones, quan el teatre te un aforament de 1.900, per la qual cosa la iniciativa va registrar un dèficit del 30%, per la qual cosa no és repetirà la iniciativa, després del que la portaveu socialista, Carmen Andrés, ha asseverat que el Govern de Colau te la "obligació política" de respectar la proposta aprovada per continuar-la.

En una compareixença sol·licitada pel PDeCAT sobre polítiques de cultura, Subirats ha assegurat que preveu mantenir les mesures impulsades per Collboni --perquè són de ciutat--, i ha assegurat que reforçarà les polítiques d'accés a la cultura i els que la vinculin amb l'educació i el territori, cosa que serà un "eix estratègic".

Ha avançat que plantegen organitzar dos biennals per reforçar-ne la difusió i el debat cultural: una a l'octubre sobre la ciutat oberta, i una altra al febrer sobre ciència i dona, coincidint amb el dia internacional de la dona i la ciència.

PALAU DEL LLOCTINENT

La comissió també ha aprovat una proposta d'ERC per demanar al Govern central la cessió del Palau del Lloctinent, seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó ---encara que els documents se situen a un altre espai--, petició que ha prosperat amb el suport de tots els grups municipals, excepte l'abstenció de PP i Cs.

Per unanimitat, també ha aprovat una proposta del PDeCAT per instar el Govern municipal a presentar el llarg de l'any un pla estratègic per al futur de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i una altra de la CUP per recuperar la memòria del cinema Niça abans que sigui derruït i recordar el seu paper en la lluita LGTBI, davant el que el PP s'ha abstingut i la resta ha votat a favor.

********** EN CASTELLÀ **********

La comissió aprova a proposta del PSC que es mantingui aquesta programació

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, ha descartat aquest dimarts repetir la programació d'agost del Teatre Grec com es va realitzar el passat estiu per primera vegada, i ha assenyalat que el Govern d'Ada Colau estudia oferir espectacles en un altre lloc el mateix mes.

Ha assegurat que la iniciativa de l'agost passat, impulsada pel llavors tinent d'alcalde de Cultura, el socialista Jaume Collboni, va ser una prova pilot i que, de les tres empreses que van formar la UTE que la va organitzar, dues han assegurat que no volen continuar, i l'altra sí ha manifestat el seu interès, cas pel qual cercaran altres emplaçaments.

Ho ha explicat en la comissió de Cultura en debatre una proposta del PSC per mantenir aquesta programació en el Teatre Grec, que s'ha aprovat amb el suport d'Cs, ERC, PSC i PP, el rebuig de la CUP i l'abstenció d'BComú, PDeCAT i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates).

Subirats ha assenyalat que la major part d'assistents van ser de Barcelona i el seu entorn, i no turistes, i que l'assistència mitjana de les 15 funcions va ser d'unes 1.000 persones, quan el teatre té un aforament de 1.900, per la qual cosa la iniciativa va registrar un dèficit del 30%, per la qual cosa no es repetirà la iniciativa, després del que la portaveu socialista, Carmen Andrés, ha asseverat que el Govern d'Colau té la "obligació política" de respectar la proposta aprovada per continuar-la.

En una compareixença sol·licitada pel PDeCAT sobre polítiques de cultura, Subirats ha assegurat que preveu mantenir les mesures impulsades per Collboni --perquè són de ciutat--, i ha assegurat que reforçarà les polítiques d'accés a la cultura i les que la vinculen amb l'educació i el territori, alguna cosa que serà un "eix estratègic".

Ha avançat que plantegen organitzar dos biennals per reforçar la difusió i el debat cultural: una a l'octubre sobre la ciutat oberta, i una altra al febrer sobre ciència i dona, coincidint amb el dia internacional de la dona i la ciència.

PALAU DEL LLOCTINENT

La comissió també ha aprovat una proposta d'ERC per demanar al Govern central la cessió del Palau del Lloctinent, seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó ---encara que els documents se situen en un altre espai--, petició que ha prosperat amb el suport de tots els grups municipals, excepte l'abstenció de PP i Cs.

Per unanimitat, també ha aprovat una proposta del PDeCAT per instar el Govern municipal a presentar al llarg de l'any un pla estratègic per al futur de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i una altra de la CUP per recuperar la memòria del cinema Niça abans que sigui derruït i recordar el seu paper en la lluita LGTBI, davant el qual el PP s'ha abstingut i la resta ha votat a favor.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.