El Govern de Colau recorrerà la sentència del TSJC que declara nul el reglament de consultes

Publicat 7/11/2019 17:39:37CET
El regidor de Barcelona Marc Serra
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha anunciat que presentaran un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha anul·lat el Reglament de Participació Ciutadana.

En un missatge a Twiter recollit per Europa Press, Serra ha explicat que encara no se'ls ha notificat la sentència, i ha assegurat que, amb el recurs de cassació, el reglament continuarà vigent: "Defensarem la seva legalitat fins al final", ha assegurat.

"És un atac indiscriminat a la sobirania local i un intent de laminar els avanços de Barcelona en democràcia directa", ha lamentat el regidor de BComú, que ha insistit que les iniciatives i consultes ciutadanes són una conquesta democràtica irrenunciable, segons ell.

Així mateix, ha subratllat que l'Ajuntament defensarà la normativa: "No ens quedarem de braços plegats davant aquells que volen impedir que la ciutadania que mai havia tingut veu pugui decidir sobre allò que l'afecta", ha expressat Serra.

"NO RESPECTA" LA NORMA MUNICIPAL

La resolució recorda que els ajuntaments poden celebrar consultes com les que preveu el reglament sempre que se sotmetin a la normativa estatal, per la qual cosa l'alcalde necessita la majoria absoluta del ple i l'autorització del Govern central, cosa que "no respecta" la norma municipal.

El TSJC ha estimat el recurs interposat per Advocats Catalans per la Constitució i desestima les al·legacions presentades tant per l'Ajuntament com per l'Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona.