Publicat 18/7/2019 15:17:21 +02:00CET

El Govern de Colau proposa a la PAH una reunió amb el Govern i la Delegació del Govern espanyol aquest dilluns

La regidor Lucía Martín en declaracions als mitjans
LUCIA MARTÍN

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha assegurat aquest dijous que l'Ajuntament ha fixat amb la Generalitat i amb la Delegació del Govern espanyol a Catalunya una trobada dilluns vinent per abordar les exigències de la PAH sobre les opcions de reallotjament quan una família és desnonada.

Ho ha dit en declaracions als mitjans després d'explicar la proposta als activistes de la PAH, que han ocupat el vestíbul de l'Ajuntament d'accés a la plaça Sant Miquel, on asseguren que s'hi estaran fins que se solucioni aquesta qúestió.

Martín ha assegurat que aquesta reunió, que ha sol·licitat la PAH i ha demanat l'Ajuntament, li sembla "un encert", i ha confiat que sorgeixi d'aquesta trobada un grup de treball i seguiment sobre la situació de les famílies que són desnonades i requereixen solucions habitacionals.

Representants de la PAH han explicat als mitjans que encara no tenen la confirmació de la Generalitat ni de la Delegació del Govern espanyol, no saben qui hi assistirà i han recordat que volen que ho faci l'alcaldessa, Ada Colau; el president del Govern, Quim Torra, i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera.

Han ressaltat que, quan tinguin aquests detalls, valoraran si donen per bona la proposta i si se'n van o no de l'Ajuntament, on han instal·lat matalassos i llits inflables i han penjat cartells a les finestres.

"RESPONSABILITAT COMPARTIDA"

Preguntada pels mitjans, Martín ha dit que les administracions encara no han detallat quin representant acudirà a la reunió, que espera que sigui una primera trobada perquè hi treballin de "manera coordinada", ha dit.

Ha recordat que el reallotjament d'aquestes famílies és una "responsabilitat compartida" amb la Generalitat, de la qual depèn el 60%, mentre que a l'Ajuntament li'n correspon el 40%, però el consistori assumeix el 80% dels casos, com ha ressaltat també l'alcaldessa, Ada Colau, hores abans preguntada en una roda de premsa.