El Govern de Colau nega que les educadores avisessin els manters i l'oposició insisteix a investigar-ho

Publicat 13/2/2019 16:48:42CET
El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, en comissió municipal
EUROPA PRESS

Recasens assegura que no existeixen proves amb les quals obrir una investigació formal

BARCELONA, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, ha assegurat aquest dimecres que no existeixen proves que dues educadores municipals avisessin els venedors del top manta d'una operació policial, per la qual cosa ha descartat investigar els fets, encara que ho han demanat diversos grups de l'oposició.

La comissió ha aprovat una proposta del PDeCAT per demanar a l'alcaldessa, Ada Colau, obrir un expedient intern per aclarir els fets, a la qual cosa han donat també suport Cs, el PSC i el PP, i que han rebutjat el Govern de BComú i també ERC, la CUP i el regidor no adscrit, Joan Josep Puigcorbé.

La proposició aprovada també demana que l'Ajuntament presenti un informe en els propers dos mesos i que porti els fets a avaluació de la Comissió de Transparncia i Bon Govern, encara que Recasens ha descartat obrir cap investigació i, en una compareixena sollicitada pel PP, ha qualificat de molt greus aquestes acusacions.

"L'afany d'atacar el Govern municipal amb teories de conspiració no el comparteixo ni l'avalo", ha asseverat el comissionat, que ha remarcat que no hi ha proves ni imatges que mostrin res més que les educadores parlant amb els venedors, i ha assegurat que, si hi hagués proves, ell mateix hauria estat el primer a sollicitar un expedient.

El comissionat ha defensat que, per obrir una investigació, es necessiten proves que en aquest cas no existeixen, i ha alertat l'oposició que, si s'obrís una investigació formal, també s'hauria d'ampliar "als que difonen rumors i calúmnies".

EXIGNCIES DEL PDECAT I EL PP

El líder municipal del PP, Alberto Fernández, ha lamentat en demanar la compareixena que no s'hagin investigat formalment els fets, perqu podrien representar delictes greus: "Millor que fem la investigació aquí, que no haver de recórrer a instncies judicials per aclarir el que vosts no estan aclarint".

Jordi Martí (PDeCAT) ha demanat aquesta investigació per aclarir uns fets que s'emmarquen en un context en el qual "hi ha hagut una ombra de dubte davant de certes actituds de membres del Govern de Colau i de grups municipals molt propers" a entitats que defensen els interessos dels venedors del top manta.

CRÍTIQUES I COMPRENSIÓ

Paco Sierra (Cs) ha acusat Colau d'haver convertit la ciutat en un aparador perqu les mfies venguin els seus productes illegals, per la qual cosa creu que és la seva cmplice, i el republic Jordi Coronas ha rebutjat criminalitzar les educadores socials --ha dit que podria arribar a entendre que els haguessin avisat--, quan el que hi ha hagut han estat males polítiques, segons ell.

La socialista Carmen Andrés ha sostingut que el Govern municipal no investiga per prejudicis, mentre que Maria Rovira (CUP) veuria "normal" que les educadores socials haguessin avisat els venedors si arribessin agents de la Gurdia Urbana --que en ocasions vulneren els drets dels venedors, segons ella--, i Puigcorbé ha dit que les acusacions tenen poca lgica.

el més llegit

 1. 1

  Terrassa (Barcelona) farà un diagnòstic dels polígons industrials per definir una estratègia

 2. 2

  S'esfondra parcialment una casa a Sant Pere de Riudebitlles sense causar ferits

 3. 3

  JxCat, ERC, Cs i el PSC-Units acorden un nou pressupost del Parlament

 4. 4

  La Intersindical-CSC convoca vaga general per al diumenge 8 de març

 5. 5

  El Govern central inverteix 13 milions en 80 quilòmetres de la via fèrria Lleida-Manresa-Barcelona