Publicat 16/6/2020 14:48:12 +02:00CET

El Govern de Colau insisteix que els informes "desaconsellen" l'Hermitage en la Nova Bocana

El tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, ha insistit aquest dimarts en què els informes encarregats per l'Ajuntament desaconsellen situar el Museu Hermitage en la Nova Bocana del Port de Barcelona.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Cs insta el Govern municipal a repensar el seu 'no' al museu i desbloquejar el projecte

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, ha insistit aquest dimarts en què els informes encarregats per l'Ajuntament desaconsellen situar el Museu Hermitage en la Nova Bocana del Port de Barcelona per dificultats en la mobilitat, dubtes sobre sostenibilitat econòmica del projecte i el seu projecte cultural en "franquícia".

Ho ha dit en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports en resposta a un prec presentat per la regidora de Cs Marilén Barceló, que ha instat el Govern municipal a repensar el seu 'no' a l'Hermitage i desbloquejar el projecte: "Dir 'no' a l'Hermitage és a dir 'no' a una inversió de 50 milions d'euros i 400 llocs de treball", ha assegurat Barceló.

La regidora ha recordat a Subirats que l'Hermitage i el Port de Barcelona han presentat al·legacions a la negativa del Govern municipal, i que en sengles documents han demanat a l'Ajuntament reconsiderar la seva posició respecte al projecte.

"Els informes van ser partidistes, per la qual cosa instem a impulsar els tràmits necessaris per desbloquejar i impulsar el projecte en la Nova Bocana", ha insistit Barceló, que ha acusat Subirats que el Govern municipal porta cinc anys cercant excuses perquè l'Hermitage no s'instal·li a la ciutat.

AL·LEGACIONS DEL PORT

Subirats, que no ha acceptat el prec, ha dit que estudiaran les al·legacions del Port: "Les seves al·legacions seran contestades. Primer les estudiarem per veure si jurídicament se sostenen o no", i ha insistit que el projecte presenta problemes de caràcter urbanístic i jurídic.

Ha assegurat que cap dels informes elaborats per experts independents va donar per bo el projecte, ja que advertien que es podrien formar "colls d'ampolla" a la zona, tant en vehicle privat com en transport públic i per a vianants, no solament pel museu, sinó per la resta d'activitats que podria atreure a la zona.

També ha assenyalat que el consistori va presentar quatre ubicacions alternatives: el Moll de Sant Bertran, prop de la terminal de creuers; el parc de la Barceloneta; la zona del Fòrum, al final de la rambla Prim, i l'antiga central tèrmica de Sant Adrià de Besòs (Barcelona), coneguda com les 'tres xemeneies', per la qual cosa assegura que no tanca la porta al projecte si és en un altre lloc.

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista