Publicat 10/7/2019 18:57:59 +02:00CET

El Govern de Colau demana a Sánchez una legislació "contundent" contra la contaminació

La tinent d'alcalde de Barcelona Janet Sanz
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Ecologia de Barcelona, Janet Sanz, ha demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica una legislació "contundent" i més mesures contra la contaminació, després que la ministra Teresa Ribera hagi rebut aquesta setmana una carta de la Comissió Europea en la qual demana un reforç de les mesures de qualitat de l'aire davant l'incompliment dels límits de diòxid de nitrogen (NO2).

En declaracions a la premsa aquest dimecres, ha dit que el Govern central hauria de pronunciar-se contra la decisió de l'Ajuntament de Madrid de revertir Madrid Central: "Sabem que la reacció de la UE va en aquesta direcció. I necessitem el compromís de tots perquè està en joc la vida, que no ens posem malalts i que les ciutats tinguin futur".

"Més enllà de les cartes, la UE ha de ser més contundent amb els Estats i impulsar mesures més coercitives, i fer-ho de la manera més immediata possible. Per això, demanem a Teresa Ribera que treballi amb nosaltres", i ha recordat que al gener l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posarà en funcionament la Zona de Baixes Emissions, l'àrea de les quals equival a deu vegades la de Madrid Central, segons Sanz.

La regidora ha reiterat que les alertes de la UE són necessàries perquè els Estats es vegin obligats a prendre mesures: "L'Estat ha de respondre, no només per les sancions econòmiques, sinó per comprometre's que els seus habitants respirin aire net. Fa molt que esperem una legislació contundent i impulsar polítiques concretes", ha conclòs.

En la missiva, el comissari europeu de Medi ambient, Assumptes Marítims i Pesca, Karmenu Vella, assenyala que és necessari adoptar mesures addicionals per fer front a les obligacions en matèria de qualitat de l'aire i assolir el compliment dels valoris límit per a l'any 2020.