Publicat 19/8/2019 13:15:22 +02:00CET

El Govern de Colau defensa "tractar Itàlia com un desobedient de la UE"

La tinent d'Alcaldia de Barcelona Laura Pérez
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La quarta tinent d'alcalde de Barcelona, Laura Pérez, ha sostingut aquest dilluns que s'ha de "tractar Itàlia com un desobedient de la UE" per la seva resposta davant la situació de l'Open Arms que, segons ella, ha de tenir conseqüències en el Tribunal Europeu dels Drets Humans, així com en el Tribunal Internacional del Mar.

"S'han de posar alguns remeis des de la UE", ha asseverat en una entrevista a Ser Catalunya recollida per Europa Press, i ha acusat el ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, d'aprofitar la situació per fer electoralisme.

Com va fer aquest diumenge l'alcaldessa, Ada Colau, Pérez ha criticat que l'oferta de port del Govern de Pedro Sánchez arriba tard i s'ha hagut de rectificar --primer va oferir Algesires i després el port més proper--, i ha afegit: "L'oferta arriba tard i crec que sorgeix d'una anàlisi de crisi política més que humanitària".

Preguntada per les negociacions sobre la investidura de Sánchez, Pérez ha lamentat que no avancen i ha avisat que la ciutadania no entendria tornar a anar a eleccions.

SEGURETAT

Sobre la situació de la seguretat a Barcelona, Pérez ha assenyalat que el Govern de Colau està preocupat per tot el que passa a la ciutat, inclosos els casos d'apunyalaments i homicidis de les darreres setmanes: "Després podem matisar si parlem d'una crisi de seguretat o si estem parlant de casos que ens preocupen i que haurem d'analitzar", ha afegit.

"No és una preocupació d'aquest mes o per aquestes xifres, sinó que venim d'un any en el qual estem veient com algunes xifres estan augmentant", ha dit, i ha recordat que després de l'estiu s'incorporaran a la ciutat més de 300 agents de Mossos d'Esquadra.

Ha destacat la importància d'evitar que la percepció d'inseguretat porti els ciutadans a no viure en llibertat a Barcelona, i ha garantit: "Continuem vivint en una ciutat segura i hem de cuidar que la ciutadania ho visqui així i no acabi limitant la seva activitat".

FEMINISME I OMELLA

Després que l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, digués que la perspectiva de gènere provoca desorientació en els nens, Pérez ha dit que sempre existeixen resistències en aquest àmbit: "És una resposta a avanços socials en matèria de feminisme. Ni ens han de fer por ni ens han de frenar ni marcar l'agenda".

Ha assegurat que mantindran una agenda positiva i de futur malgrat l'auge de discursos com el de Vox i, sobre l'afirmació de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), que s'ha de combatre el masclisme i no els homes, ha indicat: "Si ho ha descobert ara, benvinguda al club".

La tinent d'alcalde de Drets Socials i Feminismes ha assegurat que de moment no consta cap agressió sexual greu durant la Festa Major de Gràcia --que acaba aquest dimecres-- ni en àmbits d'oci com el Front Marítim durant aquest estiu.