Publicat 5/8/2020 14:37:53 +02:00CET

El Govern de Colau critica que el nou decret de Turisme posa "la catifa vermella a Airbnb"

Roda de premsa de la regidor de Barcelona Lucía Martín sobre polítiques d'habitatge i pisos buits, el 13 de  juliol de 2020.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

La regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha criticat que el nou decret de Turisme aprovat aquest dimarts per la Generalitat, posa "la catifa vermella a Airbnb" i obre la porta a especular amb el lloguer d'habitacions.

En un tuit recollit per Europa Press, Martín ha assegurat que el decret posa "tota la pressió als ajuntaments que hauran d'inspeccionar i controlar", per la qual cosa ha exigit a la Generalitat que rectifiquin i no ho convalidin.

"Com comprovar en una inspecció que algú viu realment en aquest pis? Quantes inspeccions seran necessàries? Quants recursos dedicats a aquesta tasca? A la Generalitat li importa poc perquè qui haurà d'ocupar-se i pagar-ho són els Ajuntaments", ha afegit en un altre tuit recollit per Europa Press.

Ha assenyalat que, en 2011, CiU va donar "via lliure als pisos turístics" i que aquest any JxCat i ERC donen via lliure a les habitacions turístiques si els ajuntaments no ho paren, ha afegit.

"I ho fan per la porta de darrere, a l'agost i en mig de l'escàndol de la monarquia", ha conclòs.

"D'AMAGAT"

En la mateixa línia, la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Janet Sanz, ha acusat la Generalitat d'aprovar el decret "a l'agost d'amagat i amb aplaudiments d'Airbnb", en un tuit recollit per Europa Press, en el qual ha assegurat que Barcelona protegirà el dret a l'habitatge.

El Decret de Turisme de Catalunya considera llar compartida un allotjament turístic que és l'habitatge principal del seu titular i que aquest comparteix com a servei d'allotjament amb terceres persones, un màxim de quatre, per a estades de durada igual o inferior a 31 dies.