Publicat 22/8/2019 12:30:18 +02:00CET

El Govern de Colau creu que la percepció de la inseguretat "va més enllà" de la realitat

La regidora del PSC Laia Bonet
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde de Barcelona i alcaldessa accidental, Laia Bonet, ha sostingut aquest dijous que s'ha de treballar per millorar la seguretat però també la percepció que se'n té, que "va més enllà" de la realitat i situa en un marc d'inseguretat molt superior al real, segons ella.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha rebutjat debatre sobre conceptes i denominacions --com si hi ha o no una crisi de seguretat, com va dir el tinent d'alcalde Albert Batlle--, i ha defensat que "el més important és si hi ha o no eines per afrontar aquesta realitat, i és així".

"Hi estem posant les eines, i ho revertirem", ha garantit després de recordar l'augment previst d'efectius de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, i ha dit que la Conselleria d'Interior de la Generalitat va deixar abandonada i en l'oblit durant un temps la ciutat.

La tinent d'alcalde socialista ha subratllat que la situació no està "descontrolada" --cosa que demostra el fet que arribin més turistes i projectes internacionals, segons ella-- i, sobre que el 40% de la plantilla de la Urbana estigui de vacances, ha assegurat que negociaran perquè la situació no es repeteixi el proper estiu.