Publicat 16/06/2021 16:13CET

El govern de Colau confirma que hi va haver "un incompliment" en les oposicions de la Urbana

La regidor de Comerç, Mercat, Règim Intern i Hisenda de Barcelona, Montserrat Ballarín, en la comissió de Presidència.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Es va filtrar una còpia de l'examen de raonament abstracte del Col·legi de Psicòlegs

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

La regidora de Comerç, Mercat, Règim Intern i Hisenda de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha confirmat aquest dimecres que es va produir "un incompliment" en una de les nou proves de les oposicions de la Guàrdia Urbana del passat 5 de juny.

Ho ha confirmat en la Comissió de Presidència, a petició del Grup de Cs, i després que el mateix dia de l'examen diversos sindicats van alertar que per les xarxes socials circulava un vídeo amb un quadern de preguntes de la prova de raonament abstracte i la plantilla de respostes.

L'endemà, l'Ajuntament va obrir un expedient informatiu "per determinar si hi havia una presumpta filtració de la prova" i Ballarín ha subratllat que així es va comunicar a tots els aspirants.

Les conclusions de l'expedient han confirmat, juntament amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), que la marca d'aigua del document que es mostra en el vídeo es correspon amb la còpia que té dipositada el centre per als seus col·legiats.

"El Col·legi de Psicòlegs té aquesta còpia dipositada, per això hi ha una marca d'aigua, però hi ha un copyright. A més a més, tots els psicòlegs que hi accedeixen tenen la limitació deontològica de no utilitzar-lo per entrenar aspirants", ha apuntat Ballarín.

"Per tant, en aquest cas, és evident que hi va haver un incompliment per part d'un aspirant dins el col·legi de psicòlegs", ha confirmat Ballarín, tot i que ha puntualitzat que no s'ha trobat cap evidència que s'hagi utilitzat el test enlloc sabent que sortiria en la prova.

ES MANTENEN ELS EXÀMENS

Amb tot, ha explicat que ja s'ha dut a terme la correcció de la prova de raonament abstracte amb normalitat i que es mantindran els exàmens que s'han fet i els continuaran avaluant.

Ha defensat que els processos tenen uns circuits "amb un altíssim grau de control de no difusió de continguts", però que no es pot controlar tot perfectament i que hi ha elements externs que són difícils de gestionar, ha dit.

Així, Ballarín ha subratllat que l'Ajuntament va tenir des del primer moment una reacció "immediata, contundent i amb totes les garanties legals", ha demanat que no es culpi l'Administració i ha descartat denunciar els fets perquè els serveis jurídics no ho han recomanat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés