Publicat 23/12/2019 17:46:32 +01:00CET

El Govern de Colau celebra el nou decret d'habitatge: "Un canvi de 180 graus"

La tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona Janet Sanz i la Regidora Lucía Martín
EUROPA PRESS

L'Executiu local reclama pressupostos dignes, regulació de preus i evitar l'especulació

BARCELONA, 23 des. (EUROPS PRESS) -

La regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ha celebrat el nou decret d'habitatge que ha presentat aquest dilluns la Generalitat, que arriba després de negociacions molt intenses entre el consistori i el Govern, segons ella, i que suposa "un canvi de 180 graus" en relació amb l'anterior.

En roda de premsa, la regidora ha assegurat que "la Generalitat ha entès que no es pot legislar sense matèria d'habitatge i sense comptar amb l'Ajuntament de Barcelona", ni sense tenir en compte les associacions veïnals, ha afegit.

Martín ha celebrat que el decret abordi conjuntament el plantejament urbanístic i l'emergència social, perquè veu necessari que s'hi incloguin diverses matèries que puguin abordar-se tant a mitjà i llarg termini, com a curt termini: "No hi ha una única mesura que ho resolgui tot".

Així i tot, ha afirmat que encara hi ha mesures pendents a resoldre: ha reclamat uns "pressupostos dignes", una regulació de preus i evitar una fiscalitat que faciliti l'especulació de l'habitatge.

TREBALL CONJUNT

Per la seva banda, la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que quan la Generalitat treballa conjuntament amb l'Ajuntament "fa propostes que tenen a veure amb les necessitats del dia a dia".

"Ens agradaria que això no fos una excepció, sinó que fos la quotidianitat en matèries tan sensibles com l'habitatge", ha ressaltat, i ha afegit que si en un període curt de temps s'aconseguís regular els preus de lloguer el canvi de paradigma seria immediat.

Ha assenyalat que el nou decret no és "només gràcies a l'aportació de la ciutat de Barcelona, sinó a la combinació d'agents socials i plataformes que tenen molt clar quines són les prioritats" perquè es pugui adaptar la legislació a la ciutadania en un dret tan indispensable com el de l'habitatge, ha dit.