Publicat 22/2/2019 18:18:52CET

El Govern de Colau assegura que far tots els possibles perqu el 8M sigui una "vaga total"

El ple de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha assegurat que dialogaran amb els sindicats i faran tots els possibles perqu el 8M, Dia Internacional de la Dona, sigui una "vaga total" a la ciutat.

En ser preguntada en el ple municipal d'aquest divendres per Eullia Reguant (CUP) sobre com garantir el dret a vaga, Pérez ha insistit que parlaran amb els sindicats per afavorir l'adhesió.

En aquest sentit, Pérez ha recordat que les cures segueixen sent cosa de dones; que els masclistes continuen matant; que les dones trans segueixen patint violncia i discriminació, i que les pensions de les dones són un 37% més baixes que les dels homes, entre d'altres.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

El ple també ha acordat una declaració institucional amb motiu del 8M, en el qual manifesta el compromís de Barcelona per continuar treballant pels drets de les dones, en collaboració amb les entitats de la ciutat i rebutjant qualsevol tipus de discriminació o violncia.

També ha destacat la necessitat de continuar treballant per a la prevenció de qualsevol tipus de discriminació cap a les dones, les violncies masclistes i l'assetjament sexual o per raó de sexe a qualsevol espai, fent especial incidncia en l'mbit laboral i els espais d'oci.

Així mateix, el consistori també donar suport a la iniciativa de la Vaga Internacional de Dones duta a terme per feministes de diferents pasos i convocada a Catalunya i a la ciutat pels moviments feministes i sindicats majoritaris, a més de comprometre's a seguir implementant les polítiques amb perspectiva de gnere.