Publicat 15/3/2019 13:23:21 +01:00CET

El Govern de Colau afirma que va retirar el lla groc per "no alimentar polmiques sobre símbols"

El Govern de Colau afirma que va retirar el lla groc per "no alimentar polém
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha assegurat aquest divendres que el Govern municipal ha decidit retirar el lla groc i la pancarta de suport a Open Arms de la faana del consistori per contribuir a un debat "ser i constructiu i no alimentar polmiques sobre símbols en període electoral".

"No volem que ningú no pensi que estem utilitzant les institucions en benefici propi o per alimentar polmiques sobre símbols, ja sigui sobre la llibertat dels presos polítics o sobre Open Arms", ha detallat Asens en declaracions a la premsa, que ha insistit que no volen que hi hagi cap sospita que el Govern municipal vulgui interferir en la campanya electoral.

L'Ajuntament va retirar el lla groc que penjava de la faana del consistori aquest dijous, després de la resolució de la Junta Electoral de la Zona de Barcelona que obligava el Govern municipal a fer-ho: "Catalunya necessita confrontar idees polítiques, motiu pel qual volem evitar polmiques artificials sobre símbols amb contingut emocional o que no és propi de la campanya natural".

Preguntat sobre les paraules del número dos en la llista d'ERC al Congrés per a les eleccions del 28A, Gabriel Rufián, que va assegurar que retirar el lla groc era "un exemple de covardia de Colau", Asens ha lamentat les seves paraules i ha assegurat que la política necessita menys testosterona.

"El senyor Rufián és el campió de les desqualificacions personals als adversaris polítics, en aix ningú no el guanya. No competirem amb ell i no entrarem en el cos a cos", i ha insistit que no valoraria les seves declaracions, perqu es comenten per si soles, segons ell.